5 Tips voor een combi vlieg/busreis en de leukste bestemmingen


Wil je een rondreis maken, maar niet zelf hoeven rijden? Dan kom je vaak bij een busreis uit. Combineer deze busreis eens met een vliegreis om snel op het vertrekpunt te komen (en weer naar huis te gaan) zodat je je dagen optimaal benut. Welke 5 bestemmingen zijn perfect voor het maken van een combinatie vlieg-busreis? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

Marokko

Marokko is een onwijs mooi land met een rijke historie. Van het bruisende Marrakech tot het historische Casablanca, van de Sahara tot de oases, je vindt hier alles. Maak kennis met de berbers en bezoek het Atlasgebergte: dit land leent zich perfect voor een rondreis. En dat op slechts enkele uren vliegen vanaf Nederland!

Madeira

Het bloemeneiland Madeira biedt je een veelzijdige vakantie. Vanuit je hotel kun je verschillende excursies per bus maken, zoals naar de botanische tuinen van Fuchal, de rotskusten van lavagesteente en de mooie bergdorpjes. Het voordeel van een excursiereis is dat je zelf bepaalt wat je wanneer gaat doen, er is ook ruimte voor vrije tijd, of een mooie wandeling.

IJsland

IJsland staat bij veel mensen als bestemming op de bucket list, en dat is niet zo gek. Het land met het bijzondere landschap, de geisers, watervallen, gletsjers én een vulkaan wordt niet voor niets het land van vuur en ijs genoemd. Met een excursiereis bezoek je vanuit een hotel verschillende plekken in dit magische land. En wist je dat je hier ook op walvissafari kunt gaan? En dat op slechts een paar uur vliegen vanaf Nederland!

Zuid-Afrika

Nog zo één van de bucket list: een rondreis door Zuid-Afrika. De Big Five spotten in het Kruger National Park, kennismaken met de lokale cultuur, steden als Pretoria en Johannesburg bezoeken, en gewoon genieten van het uitzicht: het kan allemaal tijdens een rondreis door Zuid-Afrika.

Ierland

Dat het veel regent in Ierland zorgt voor een spectaculaire groene natuur, iets waar je tijdens een rondreis door het land genoeg van kunt genieten. De natuur is hier nog vaak ongerept en ruig, en je waant je op sommige plekken met de historische gebouwen nog in de Middeleeuwen. Maar vergeet ook Dublin niet, de bruisende hoofdstad waar genoeg te beleven is. Ierland moet je ook gewoon gezien hebben!