5 leuke koffieweetjes voor op de werkvloer


Wist je dat er in Nederland ruim 6,5 miljoen liter koffie wordt gedronken? Dat wij in ons kleine landje gek zijn op koffie, weet je waarschijnlijk wel. We staan zelfs in de top 5 van de meeste koffiedrinkers op de hele wereld. Wij hebben nog veel meer toffe weetjes voor je verzameld in deze blog. Leuk om morgen bij het koffiezetapparaat op je werk te vertellen!

Want koffie op het werk is erg belangrijk. Het is voor sommige zelfs een soort levenselixer waardoor ze van 9 tot 5 aan de slag kunnen blijven gaan. Dat komt natuurlijk door de cafeïne die in de koffie zit. Hierdoor kunnen we ons beter concentreren en blijven we alert. Maar er is ook een groot sociaal aspect natuurlijk. Dus laten we eens gaan kijken naar de tofste koffieweetjes.

Koffieweetje #1: 100% decafé bestaat niet

Er zijn mensen die zeggen dat ze niet tegen cafeïne kunnen. Waardoor ze de beslissing nemen om voor decafé te gaan. Maar volledige decafé bestaat niet. Er zijn verschillende manieren om cafeïne uit koffie te krijgen. Maar volledig cafeïnevrij wordt het niet. Daarom wordt het zwangere vrouwen ook aangeraden om niet te veel cafeïnevrij te drinken.

Koffieweetje 2: vroeger dronken ze geen koffie bij het ontbijt maar bier

En met vroeger bedoelen we dan ook wel echt heel erg lang geleden. In de middeleeuwen was schoon drinkwater schaars. Ze wisten wel bier te maken met het water waardoor er een proces was waardoor het drinken schoon werd om te drinken. Het hele gezin zat daarom ’s ochtens al aan het ontbijt met een glaasje bier.

Koffieweetje 3: wijn heeft minder aroma’s dan koffie

Een echte wijnkenner of koffiekenner zullen het niet altijd met elkaar eens worden. En dat komt omdat een wijntje kan bestaan uit 250 soorten op basis van een geurenpallet. Maar bij een glaasje koffie kunnen het er wel 800 zijn!

Koffieweetje 4: er bestaat koffie gemaakt van poep

Kopi Luwak is een koffiesoort dat eerst moet opgegeten worden door een loewak. Dat is een soort katachtige die zijn oorsprong kent in Pakistan, India, Zuid-China en Zuidoost-Azie. Na het eten van de koffiebonen komt het er uiteraard vanzelf weer een keer uit. Je kan je voorstellen dat er niet heel veel geproduceerd kan worden. Hierdoor is de koffie ook zeer exclusief.

Koffieweetje 5: te veel koffiebonen? Je kan ze invriezen

Nu zal het op je werk niet direct nodig zijn, omdat er daar genoeg mensen koffiedrinken. Maar deze tip kun je ook met je collega’s delen, want koffie verliest snel z’n smaak als het te lang open blijft. De oplossing is dan ook heel simpel: je kan ze gewoon invriezen. Op deze manier verliezen de koffiebonen niet hun aroma’s en niet hun smaak. Waardoor je niets hoeft weg te gooien. Dat is wel zo duurzaam, toch?

Welk weetje uit deze lijst ga jij deze week eens bij het koffiezetapparaat droppen om indruk te maken op je collega’s? Wij zijn benieuwd! En heb je nog wat extra gesprekstof nodig om een mooi gesprek te hebben met je collega’s?

Lees dan eens deze blog over small talk bij het koffieapparaat.