3 tips bij het kopen van nieuwe schoenen


Goede schoenen zijn van essentieel belang ter bescherming van de voeten. Zonder kan je niet. Zeker niet buitenshuis. Toch is het vinden van goede schoenen niet zo gemakkelijk als het lijkt. Elke voet is immers anders. En toch worden veel schoenen op basis van gemiddelde maten geproduceerd. Dan weten we vaak ook nog eens niet waar we precies op moeten letten. Hierdoor lopen veel te veel mensen in te krappe of juist te ruimte schoenen. Allemaal niet goed voor de voetontwikkeling.

Ben je toe aan nieuwe schoenen? Maar wil je liever niet een verkeerde keuze maken? Lees dan snel verder. Met behulp van de volgende drie tips bega jij voortaan nooit meer een miskoop.

1.      Kies enkel voor kwaliteit

Veel mensen maken de fout om geld de belangrijkste rol te laten spelen. En natuurlijk is het belangrijk dat je de schoenen ook daadwerkelijk kunt betalen. Toch raden wij af om op schoeisel te besparen. Je hebt maar één paar voeten en hier moet je je hele leven mee doen. Het is goed om hier zuinig op te zijn. Bovendien gaan kwalitatieve schoenen langer mee en kun je ook nog eens garantie verwachten wanneer ze niet naar wens zijn of onverhoopt mankementen gaan vertonen. Kies daarom voor kwalitatieve merken zoals bijvoorbeeld Fitflop om er zeker van te zijn dat je je schoenen geeft wat ze nodig hebben en verdienen.

2.      Schoenen passen aan het einde van de dag

Om er zeker van te zijn dat de schoenen lekker zitten, is het natuurlijk belangrijk dat je deze ook goed past. Ga bij voorkeur naar een schoenenwinkel om echt door een deskundige geholpen te worden. Let hierbij wel op het tijdstip dat je schoenen gaat passen. Pas liever niet in de ochtend. Dan heb je nog weinig gelopen en zijn je voeten nog niet echt opgezet. Naarmate de dag verstrijkt zullen ze verder opzetten. Hierdoor kunnen schoenen uiteindelijk toch nog gaan knellen, ondanks dat ze in de winkel juist erg lekker zaten.

Wist je dat je bij het passen van schoenen ook altijd beide schoenen moet passen? Denk niet dat het voldoende is om slechts één schoen te proberen. Geen voet is namelijk hetzelfde. Ook niet van dezelfde persoon. Je ene voet kan bijvoorbeeld een grotere maat nodig hebben dan de ander. Daarom altijd goed om beide schoenen te passen. Zo ben je er zeker van zijn dat ze echt aan allebei de voeten goed zitten.

3.      Voldoende speling

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je een maat te groot koopt. Toch is het ook niet verstandig om echt precies op maat te kopen en daarbij geen speling meer te hebben tussen je teen en de rand. Door omstandigheden kan je voet namelijk groter worden. Dit zie je bijvoorbeeld bij zwangerschappen. Hierdoor kan een schoen die ooit lekker zat ineens helemaal niet meer prettig zitten. Zorg daarom altijd voor minimaal één á twee centimeter speling, zodat er nog ruimte is om te groeien.