15 ideeën voor het inrichten van je thuiskantoor


Dat thuiswerken heeft natuurlijk heel veel voordelen! Maar hoe zorg je er nu voor dat je thuiskantoor optimaal ingericht is? Wij hebben de 15 beste en slimste ideeën voor je op rij gezet. Zodat jij een volledig thuiskantoor hebt waar je heerlijk kunt werken.

 

 1. Inrichting

Je kunt de inrichting veranderen om ruimte te creëren voor je thuiswerkplek. Soms is het anders neerzetten van de meubels al voldoende om een prettige plek in de woonkamer te krijgen waar je heerlijk kunt werken. 

 

 1. Keukenbureau

Vaak is de keuken een ideale plek om heerlijk te kunnen thuiswerken. Je hebt er vast ook een plekje vrij waar je ongestoord kunt plaatsnemen. De keuken is daarbij vaak ook een plek waar weinig afleiding is. Dit zorgt voor de nodige productiviteit.

 

 1. Trap bureau

Onder de trap heb je vaak ruimte over waar je weinig mee kunt. Het is vaak de plek om een kantoor of thuiswerkplek te maken. Waarbij je ook nog eens voldoende ruimte hebt voor al de spullen die je nodig hebt.

 

 1. Lockerkast

De lockerkast is vaak een handig item dat je in een woonkamer kwijt kunt. Waardoor je altijd alles voor je thuiswerkplek binnen handbereik hebt. Een lockerkast biedt voldoende ruimte om alles op te bergen. Lockerkasten zijn dan ook onmisbaar voor op je werkplek.

 

 1. Kleine ruimte

Een kleine opbergruimte is vaak al voldoende om een prettige werkplek te maken. Je kunt er een computer, bureaustoel en andere benodigdheden kwijt zonder dat ze je in de weg staan. Je kunt de ruimte vaak zo indelen als je zelf wilt.

 

 1. Achter de bank

Soms heb je achter de bank ruimte om een klein bureau neer te zetten. Een groot voordeel is dat het bureau of de thuiswerkplek niet voortdurend in het zicht staat. Dat zorgt toch voor de nodige rust en balans tussen thuiswerken en privé.

 

 1. Achter gordijnen

Wanneer je een hoek in huis als thuiswerkplek hebt ingericht kun je er gordijnen voor gaan plaatsen. Zodat de thuiswerkplek niet opvalt en de hoek er ook nog eens gezellig uitziet.

 

 1. Kast kantoor

Een kast gebruiken voor je thuiskantoor of werkplek is een prima oplossing. Je kunt er een computer in kwijt en alle documenten of materialen die nodig zijn. Ben je klaar met werken sluit je de kast en is de werkplek opgeruimd.

 

 1. Zolder kantoor

Een kantoor op zolder is altijd fijn. Het is een fantastische plek waar je weinig afleiding zal ervaren en heerlijk door kunt werken. 

 

 1. Modulaire inrichting

Als je weinig ruimte hebt is een modulaire werkplek de oplossing. Je bepaald zelf hoeveel ruimte je nodig hebt voor je werkplek en kunt voortdurend aanpassen, uitbreiden of juist verkleinen.

 

 1. Slaapkamer kantoor

Een kantoor in je slaapkamer kan de oplossing zijn. Het is een aparte ruimte in huis. Wel is het goed om te zorgen dat de hoek niet teveel zal opvallen. Denk aan het neerzetten van een scherm.

 

 1. Schuifwand

Wil je dat een thuiswerkplek niet zal opvallen? Kies dan voor een schuifwand in de woning. Je kunt de werkplek hierdoor geheel uit het zicht houden.

 

 1. Boekenkast bureau

Heb je een boekenkast of wand in huis. Dan kun je een werkplek daar makkelijk aan toe voegen of mee combineren. Er zijn veel praktische oplossingen.

 

 1. Kantoor in hal

Wanneer je een lange hal hebt is dit de plek om je kantoor te maken. Op deze manier valt de werkplek wanneer je in de woonkamer zit niet direct op. Maar geniet je wel van de ruimte die een hal heeft.

 

 1. Tv en kantoor

Kies voor een combinatie meubel voor je televisie en kantoor. Op deze manier kun je met heel weinig ruimte er toch voor zorgen dat je een kantoor in huis hebt.