Zonder deze opties kan autorijdend Nederland echt niet meer 


Door de jaren heen is er veel veranderd in de auto-industrie. Auto’s worden steeds geavanceerder. Er wordt steeds meer gedacht aan comfort en er worden tegelijkertijd steeds meer veiligheidsmaatregelen getroffen. Dat is ook hard nodig, want we rijden steeds meer en er gebeuren ook steeds meer ongelukken (mede door drukte) in ons land. Ben jij binnenkort toe aan een nieuwe auto of ben je gewoon nieuwsgierig welke opties autorijdend Nederland tegenwoordig toevoegt aan zijn of haar auto? In dit artikel zetten we de populairste opties op een rijtje. 

Dashcam 

Steeds meer mensen gaan overstag en laten een dashcam installeren in de auto. Waar dit in het buitenland al steeds vaker wordt gebruikt en in sommige landen bijna verplicht is gesteld door verzekeringsmaatschappijen in verband met fraude, is dat in Nederland nog niet zo gebruikelijk. Toch zien we een duidelijke opkomst. Dat is ook niet zo vreemd, want door de enorme toename aan ongevallen is de discussie over de schuldvraag ook steeds vaker aanwezig. Als je zeker weet bij wie de schuldvraag ligt, maar dit niet kan bewijzen, dan beschik je met een dashcam altijd over een betrouwbare getuige. Beelden liegen immers niet. 

Nu steeds meer mensen van een dashcam gebruik maken, zien we ook dat steeds meer verzekeringsmaatschappijen deze beelden accepteren om de schuldvraag te bepalen. Toch gelden de beelden nog niet als sluitend bewijs. Het kan wel degelijk een belangrijke factor spelen tijdens een geschil. 

Wil jij een dashboard camera auto laten installeren? Kies er dan met name één op basis van kwaliteit. Er zijn nogal wat camera’s in omloop die van zeer slechte kwaliteit zijn. Hierdoor zijn de beelden onscherp en kunnen ze zelfs haperen, waardoor ze mogelijk niet als bewijs kunnen worden gevoerd bij een ongeval. 

Actieve parkeerhulp 

Het is tegenwoordig al heel normaal als je auto over een achteruitkijkcamera beschikt of sensoren heeft op de achter- en voorbumper. Daar is ook nog eens een volgende stap bijgekomen, namelijk een actieve parkeerhulp. Hiermee is inparkeren een eitje geworden. Je auto doet het helemaal zelf! Zodra je op de plek bent aangekomen waar je wilt parkeren, kun je de parking assist inschakelen om het stuur, gas- en rempedaal te bedienen en de auto geheel zelf te parkeren. Een enorme opluchting voor zij die het verschrikkelijk vinden om te parkeren of nooit het juiste plekje kunnen vinden. Een actieve parkeerhulp doet voor die mensen wonderen. 

Geblindeerde ruiten 

Het is tegenwoordig ook steeds gebruikelijker om raamfolie auto te plaatsen. Deze wordt gebruikt om de ruiten te blinderen. Dat gebeurt natuurlijk niet zonder reden. Geblindeerde ruiten hebben namelijk ontzettend veel verschillende voordelen. Op de eerste plaats geven ze de auto een chique en zelfs ietwat mysterieuze look. Daarnaast kan het ook bijdragen aan een lagere kans op diefstal. Als de dief niet kan zien wat er in de auto ligt, zal deze immers al snel op zoek gaan naar een ander doelwit. Ook helpen geblindeerde ruiten bij het tegenhouden van UV-stralen, waardoor de auto minder warm wordt en het interieur wordt beschermd tegen kleurverschil.