Investeren op de lange termijn? Begin met crypto


Waar veel mensen dachten dat cryptocurrencies ééndagsvliegen zouden zijn, zien we meer dan 7 jaar later dat crypto behoorlijk is gegroeid. In dit artikel vertellen wij je waarom je op de lange termijn zou moeten investeren in deze digitale munten.

Er zijn veel cryptohandelaren die op de korte termijn investeren. Zo kopen ze in en verhandelen ze dit gelijk weer wanneer ze winst hebben gemaakt. Maar omdat hier zo veel risico’s aan vastzitten is dit niet de beste tactiek. Je kan volgens ons veel beter kiezen voor een stabiele munt die over de jaren bewezen heeft te groeien. Zoals bijvoorbeeld de oudste van allemaal: de Bitcoin. Heb jij hier 5 jaar geleden wat van aangeschaft, dan zal je er nu flink wat mee verdiend hebben. Maar ook als je nu pas instapt valt er nog winst te behalen voor de lange termijn.

Investeren of handelen?

Je kan op allerlei manieren in de cryptohandel gaan. Zo zijn er handelaren die net als op de AEX-index handelen in plaats van investeren. Ze proberen mee te groeien en te verkopen op hoogtepunten. Voor velen levert dit wat op, maar je kan hierdoor ook veel verliezen.

Er zijn ook veel die investeren op de lange termijn. Door te investeren in BTCUSD op de lange termijn bij Plus500 kan je goede winsten behalen. Je neemt veel minder risico en wanneer er een dip is weet dat er bij de Bitcoin over jaren al veel dipjes zijn geweest. Zo hoef jij je niet gelijk zorgen te maken over verliezen. Want jij investeert juist voor de lange termijn.

Welk geld kan ik investeren?

Je kan natuurlijk al je geld investeren. Maar wij adviseren altijd om geld te investeren dat je kan missen. Want ook een investering op lange termijn kan uitlopen op een fiasco. Het wil niet zeggen dat lange termijn investeringen altijd geld opleveren. Je kan de gehele inzet net zo goed verliezen als met handelen op korte termijn. Echter zijn de risico’s wel vele malen minder.

In welke cryptomunten investeren?

Wil jij gaan investeren om de lange termijn dan is het goed om een munt te kiezen die de test of time heeft doorstaan. Test of time, betekent eigenlijk gewoon een cryptomunt die over een langere periode winst heeft geboekt. Het moet dus een munt zijn die ook al een langere tijd bestaat. Al je geld inzetten op een nieuwe cryptomunt brengt heel veel risico’s met zich mee. Natuurlijk kan je er flinke winst mee boeken, maar de kans dat je alles verliest is vele malen groter.

Kijk eens online naar pagina’s waar je de historie van de Cryptomarkt kunt bekijken. Hier kan je inzien welke munten stijgingen hebben gemaakt en welke munten misschien niet eens meer bestaan.

Benieuwd wat voor leven je kan leiden als het wel héél goed gaat? Lees dit artikel

De beste cryptomunten voor de lange termijn

Als wij nog een klein advies mogen geven dan zeggen we ga voor munten als: Litecoin, Ethereum, Bitcoin en Chainlink.  Dit zijn munten die zich over de jaren en met hele goede verhalen zich hoog in de cryptowereld hebben geknokt. Wees slim en kies voor de lange termijn met één van deze munten.