Maak je telefoon goed schoon op deze manier


Doet jouw telefoon het niet goed meer, of is hij toe aan een grondige schoonmaakbeurt. In deze blog lees je precies hoe jij jouw telefoon schoonmaakt en schoonhoud.

Wist je dat sommige telefoon nog viezer zijn dan een gemiddelde wc-bril. Dit heeft vooral te maken met hoe vaak wij onze telefoon schoon maken. Wij hebben ze de hele dag in onze handen en daarbij is het dus heel logisch dat er veel bacteriën zitten op onze telefoon. Je gebruikt hem namelijk soms zelfs op het toilet. Er is gelukkig een oplossing zo kan jij jouw telefoon grondig schoonmaken. Laat ons je uitleggen hoe zo’n grondige schoonmaak in zijn werk gaat.

Zo maak jij jouw telefoon grondig schoon:

Van doekjes tot een compressor. Je telefoon grondig schoonmaken kan op allerlei manieren. Wij geven je manieren die je gewoon thuis kan doen, maar je kan hem soms ook laten schoonmaken.

Schoonmaak doekjes

Met schoonmaakdoekjes kom je al redelijk ver. Zo kan je ervoor zorgen dat het grootste vuil al van het beeldscherm afkomt. Maar ook de achterzijde en alle hoekjes en gaten moeten goed schoon gemaakt worden. Je kan natuurlijk gemakkelijk microvezeldoekjes gebruiken. Brillendoekjes zijn ook altijd perfect. Met een reinigingsspray die je ook gebruik voor computerbeeldschermen ben je al helemaal snel klaar. Hiermee reinig je jouw telefoon ook nog eens het beste.

Er zijn trouwens telefoonhoesjes die ervoor zorgen dat je telefoon minder snel stuk gaat door vuil en viezigheid. Een Rhinoshield solidsuit is hiervan een goed voorbeeld. Ook hebben deze hoesjes een goede valbescherming.

Luchtcompressor

Helaas kan vuil er ook voor zorgen dat je smartphone het na verloop van tijd niet meer doet. Vaak zie je dat onderdelen als een microfoon ingang of een speaker kapotgaan door vuil. Na 6 maanden kan er al zo veel vuil ontstaan zijn dat je telefoon geen schijn van kans meer heeft. Dan is het tijd voor meer intense maatregelen. In dit geval kan je gebruik maken van een luchtcompressor. Deze moet niet te groot zijn, want anders maak jij je telefoon nog meer kapot. Maar met het juiste hoeveelheid aan bar blaas je het vuil uit alle gaten en kieren.

Wil je dit werk zo secuur mogelijk doen gebruik dan ook een pincet samen met een vergrootglas. Hiermee weet je precies waar je moet zijn en hoe je het kan oplossen.

Gebruik geen alcohol

Een grote fout die wordt gemaakt bij het schoonmaken van een smartphone is het gebruik van alcohol. Een touchscreen kan namelijk niet goed tegen alcohol en ook wanneer het in jouw telefoon terecht komt dan kan het zijn dat je hem stuk maakt. Gebruik dus gewone doekjes en laat die alcoholdoekjes achterwege.

Wist je trouwens dat jouw oude telefoon geld waard kan zijn. Wanneer jij hem niet meer kan gebruiken zitten er soms nog onderdelen in die geld waard zijn. Je hebt bedrijven waar jij jouw oude telefoon naar op kan sturen in ruil voor een vergoeding. Geen gek idee voor een extra zakcentje.