Zo wil jij gezien worden op je motor


Motorrijden is ongelofelijk cool, maar ook gevaarlijk. Je moet dus ook goede motorkleding dragen op de motor, maar het mag best een beetje hip hoor. In deze blog geven we je een paar tips.

Rij jij motor? Wanneer je dit nog niet doen dan weet je eigenlijk niet wat je mist. Dit zou iemand zeggen die wel motorrijdt. De wind door de haren en heerlijk vrij bewegen. In een auto zit je binnen terwijl je op de motor heerlijk kan genieten van het weer en de bergen. Een motor trekt vaak ook sneller op waardoor je heel fijn in de bochten kan hangen of helemaal ontspannen langs het strand kan rijden. Maar motorrijden is één ding, er goed uitzien op de motor maakt het plaatje compleet. Zo wil jij een goeie outfit aan wanneer jij op de motor stapt. Hier een paar gouden tips.

De laarzen

Om veilig onderweg te gaan heb je bepaald soort motorkleding nodig. Maar goede motorkleding hoeft nog niet mooie motorkleding te zijn. Daarom begint het al bij de laarzen die je aandoet. Mooie motorlaarzen kopen is best een kunst. Je wil natuurlijk wel dat ze passen bij de uitstraling van je motor. Rij jij op een Harley dan wil je bruin leren motorlaarzen. Rij jij rond op een snelle motor dan kan je beter gaan voor zwart leren laars.

De Jas en broek

Bij een motoroutfit kies je vaak voor een jas en een broek in één keer. Zo past het gelijk bij elkaar. Een jas en een goede motorbroek zijn van levensbelang op een motor. Heb jij een snelle motor dan ga je voor een motorpak die makkelijk en strak zit. Je wil natuurlijk die bochten wel scherp kunnen pakken. Bij een motor waarop jij lekker kan rond touren kies je voor een meer cowboystyle motorjas. Ken je die met de fransjes? Dat is hoe jij gezien wil worden.

Een motorhelm

Als laatste staat de veiligheid centraal bij het kiezen van je motorhelm. Waar je vroeger open helmen mocht dragen mag dat tegenwoordig niet meer. Daarom zijn er nog maar beperkte keuzes over. Een motorhelm gaat je namelijk beschermen wanneer je valt. Zorg er daarom voor dat jij een pet of een mooie hoed gereed hebt wanneer je afstapt. Want je haar zal er niet beter van worden.

Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken met de motor. Hier vind je er een goed artikel over.