Zo vind jij het perfecte boeket


Het is een feit dat bloemen een universeel symbool zijn. Elke cultuur, religie en leeftijd maakt gebruik van bloemen. Maar de trends rondom bloemen verschilt elke keer. Op dit moment is de trend een boeket met verschillende hoogtes dit, wordt ook wel een veldboeket of plukboeket genoemd. Het is een helder, nonchalant boeket met bloemen variërend in kleur, lengte en vorm. Het boeket heeft ook een aantal opvallende bloesems als basis. Populaire bloemen voor een veldboeket zijn de gardenia, roos, lelie of zomer zonnebloem. Wil je meer weten over verschillende boeketten? Lees deze blog dan verder, wij vertellen hier namelijk meer over.

Kies voor de juiste vaas

Boeketten worden in verschillende vazen gezet als decoratie, maar de meest voorkomende zijn; hoge vazen, smalle rieten manden en kleine doorzichtige glazen. Een vaas kan een boeket maken of breken. Als je een te kleine vaas bij een groot boeket hebt kloppen de verhoudingen en dat ziet er gek uit. Daarnaast draagt de vaas een groot gewicht, waardoor die meer kans heeft om om te vallen. En dit wil je natuurlijk niet. Pas de grote van de vaas altijd aan op het boeket. Daarnaast is de kleur zeer belangrijk. Een boeket met roze bloemen komt niet goed tot zijn recht met een paarse vaas. Op deze manier is het een iets te kleurrijke bedoeling.

Wel of geen groen in het boeket?

Veel bloemisten gebruiken groen om de bloemstukken aan te kleden. Omdat echte bloemen worden gekweekt of geplant in een natuurlijke omgeving, hebben ze een meer authentiek ogende uitstraling. Dit geeft de bloemstukken ook een echte “ouderwetse” charme. Enkele veel voorkomende opties zijn onder meer; wilde bloemen, klaprozen, groenblijvende planten, Hawaiiaanse of Polynesische bloemen, Europese bloemen en Afrikaanse bloemen. De keuzes zijn natuurlijk eindeloos als het om groen gaat, maar probeer weg te blijven van groen dat is geteeld met

Bloemen laten bezorgen

Er zijn veel verschillende partijen waar jij boeketten kan uitzoeken, en daarnaast is het mogelijk om door een bloemist zelf je boeket te laten samenstellen. Een van die partijen die online bloemen aanbiedt is Regiobloemist. Als je bij deze partij het boeket naar keuze hebt gekozen, hoef je alleen nog maar het desbetreffende adres in te voeren, en voilà. Bloemen bezorgen ze zo snel mogelijk! Daarnaast is elk boeket met zorg samengesteld door een van de bloemisten van Regiobloemist.