5 accessoires voor je brommer


Ben jij de trotse eigenaar van een brommer? Dan zijn er een aantal leuke accessoires die eigenlijk niet mogen missen. Wij hebben 5 must haves voor je op een rijtje gezet. Wil jij weten wat niet mag ontbreken? Lees dan snel verder.

1. Windscherm

We starten met het windscherm, dit is een veel gekozen accessoires voor brommers. Dit is natuurlijk ook niet zo gek! Allereerst kleedt een windscherm je brommer mooi aan, want het ziet er altijd mooi uit. Daarnaast heeft het ook nog een praktische functie, je blijft namelijk een stuk droger en warmer achter het windscherm. Ook heb je een stuk minder last van insecten in je gezicht. In de winter houdt het windscherm veel koude wind tegen en dat scheelt een hoop!

2. Ketting- of hangslot

Jammer genoeg is een goed slot ook echt onmisbaar voor iedere brommer. Scooters en brommers worden veel gestolen en dat willen we natuurlijk voorkomen. Een kwalitatief goed ketting- of hangslot mag daarom niet ontbreken in dit lijstje.

3. Valbeugel

De valbeugel is niet alleen functioneel, hij beschermt de achterkant van de scooter tijdens een valpartij, maar het ziet er ook nog eens heel goed uit. Vaak is deze valbeugel van chroom gemaakt, wat een gave look geeft aan het geheel van je brommer. Ook de valbeugel mocht niet ontbreken in dit rijtje, want waarom wel jezelf beschermen, maar je geliefde brommer niet?

4. Brommerhelmen

Wat zeker niet mag ontbreken zijn brommerhelmen. Ben jij nog op zoek naar een brommerhelm? Zoek dan goed uit welk type helm het beste bij het gebruik van je brommer aansluit. Rijd je voornamelijk lange of korte afstanden? En ben je meer een zomer- of een winterrijder? Let bij het kopen van een helm ook goed op het materiaal. De buitenschaal kan gemaakt zijn van polycarbonaat of glasvezel. Polycarbonaat is minder sterk.

5. Een brommerverzekering

Een brommerverzekering is voor iedere brommer eigenaar onmisbaar. Wanneer je in het bezit bent van een brommer is het zelfs verplicht om een brommerverzekering af te sluiten. Een musthave is het dus zeker. Heb jij nog geen brommerverzekering afgesloten? Neem dan eens een kijkje bij InShared. Bij deze online verzekeraar vind je een betrouwbare en voordelige verzekering voor je favoriete voertuig.