Welke kamerplant wil jij in je woonkamer hebben staan?


Een nieuw interieur betekent ook nieuwe accessoires. Accessoires in een andere kleur kunnen het interieur een hele andere uitstraling geven. Het is dus niet eens nodig om alle meubels te vervangen, een likje verf hier en daar en een andere bank kunnen al wonderen doen. Het fijne aan accessoires is dat er veel verschillende soorten zijn, waardoor er genoeg keuze is. Je kan eindeloos combineren met posters, kandelaars, vazen, bloempotten en een kamerplant. Planten zijn vaak de eyecatcher in een woonkamer, ze hebben mooie groene bladeren en kunnen behoorlijk groot worden als je ze goed verzorgt. Maar, schaf dan wel de juiste plant aan voor jouw woonkamer, het zou namelijk jammer zijn als de plant het niet volhoudt. Wil je meer weten over een kamerplant? Dat vertellen wij in deze blog!

Dit zijn belangrijke punten om te weten

Als je een kamerplant aanschaft wil je natuurlijk dat de plant zo lang mogelijk mooi blijft. Dit is dan gelukkig ook niet zo moeilijk, maar het is dan wel van belang dat je een paar dingen weet over kamerplanten. Het eerste belangrijke punt is het lichtinval van de ruimte waar jij de plant neer gaat zetten. Staat de ruimte op het noorden of het zuiden? Of het oosten? Dit is handig om te weten, omdat je op deze manier kan zien hoeveel lichtinval en zonuren je gemiddeld in de ruimte hebt. Er zijn namelijk genoeg kamerplanten die niet tegen de zon kunnen, de bladeren worden geel en worden uiteindelijk als het ware ‘knapperig’. Gelukkig zit er vaak bij de planten een kaartje, en op dit kaartje is te zien of de plant tegen de zon kan of niet.

Schaf een kamerplant aan bij Fleurdirect

Wil je graag een kamerplant aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van Fleurdirect. Deze partij heeft een ruim assortiment aan kamerplanten. De partij heeft filteropties, waardoor jij in een handomdraai de perfecte plant bij jou in de woonkamer vindt! Heb je nog een vraag over kamerplanten? neem dan gerust contact op met een van de specialisten, ze helpen je namelijk graag verder!