Waar moet je aan denken als je een e-sigaret koopt?


Er zijn verschillende redenen om een e-sigaret aan te schaffen, maar het is in alle gevallen belangrijk dat je goed voorbereid bent. Het is natuurlijk wat anders dan het kopen van reguliere tabak. Weet je bijvoorbeeld al welke vorm je e-sigaret mag hebben? En wat voor smaak? En hoe hoog het nicotinegehalte moet zijn? Dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden voordat je overgaat tot aanschaf. Daarom helpen wij je in dit blog vast op weg.

Wat zijn e-liquids?
De e-liquids zorgen voor de smaak van je e-sigaret. De keus hierbij is enorm, van fruitsmaakjes tot de traditionele tabakssmaak. Als je bijvoorbeeld wil stoppen met roken door af te bouwen met een e-sigaret kan het fijn zijn om de tabakssmaak te nemen. Zo verandert er qua smaak niets, maar rook je wel minder. De e-liquids moet je regelmatig bijvullen, je kunt er dus ook voor kiezen om te variëren in smaken.

Dit moet je weten over de vorm
E-sigaretten komen in verschillende vormen, zo kun je kiezen tussen pod style, boxmods en pen-style. De pod style modellen hebben in tegenstelling tot de andere e-sigaretten geen ingebouwde coil, het gloeidraadje dat ervoor zorgt dat je e-liquid verdampt. Bij de pod-style zit die coil namelijk in de vervangbare pods waar ook de e-liquid in zit. Bij de boxmods zit de coil dus al wel in de e-sigaret, en wel in de box, vandaar ook de naam. Met de boxmod creëer je meer damp dan met de andere, het is in feite een kleine waterpijp. De pen-style tot slot is een e-sigaret in de vorm van een pen, die wordt vooral gebruikt vanwege het handige en bruikbare formaat.

Hoeveel nicotine moet er in de e-sigaret?
Je kunt naast de smaak ook bepalen hoeveel nicotine er in je e-sigaret moet zitten. Dit kun je zien bij de productinformatie van je e-liquids. Goed om te weten is dat je hierbij ook kunt kiezen tussen twee soorten nicotine, freebase en nic salt. Freebase lijkt het meest op de nicotine die ook in tabak zit, en nic salt is een meer natuurlijke vorm. Als je wil stoppen met roken is het daarom verstandig voor de nic salts te gaan.

E-sigaret kopen?
Wil je nog meer informatie, of weet je al ongeveer wat voor e-sigaret je wil? Kijk dan eens rond bij een webshop als Smokesmarter. Hun specialisten weten alles over e-sigaretten en ze hebben een uitgebreid assortiment van startersets en e-liquids.