Zo vind je de goedkoopste zorgverzekering: tips voor studenten


Als student heb je niet altijd veel te besteden en daarom wil je op zoveel mogelijk manieren geld besparen. Eén van die manieren is door een goedkope zorgverzekering te kiezen. Als je dit doet, bespaar je namelijk flink op je maandelijkse kosten. In deze blog geven wij je daarom een aantal tips bij het vinden van de goedkoopste zorgverzekering. Op die manier leef jij straks een stuk voordeliger. 

Soorten zorgverzekeringen

Voordat we ingaan op de tips voor het zoeken van de goedkoopste zorgverzekering, lichten we eerst kort zorgverzekeringen in het algemeen toe. Er zijn namelijk veel verschillende soorten zorgverzekeringen in Nederland. Je kiest voor een basisverzekering of een aanvullende verzekering. Er zijn veel zorgverzekeraars, de ene bekender dan de ander. Maar hoe vind je nu de goedkoopste zorgverzekering? Bekijk eens de goedkope verzekeringen van vinkvink.nl.

Vergelijk verschillende zorgverzekeraars

Een belangrijke stap bij het kiezen van de goedkoopste basisverzekering, is zorgverzekeraars met elkaar vergelijken. Er zijn verschillende vergelijkingssites die je helpen met het vergelijken van verschillende zorgverzekeraars. Op die manier kies jij de goedkoopste zorgverzekering. Let bij het vergelijken wel op de dekking die je nodig hebt. 

Verhoog je eigen risico

Een andere manier om te besparen op je zorgverzekering, is door je eigen risico te verhogen. Ben je iemand die niet vaak zorg nodig heeft? Dan is dit zeker een goede optie. Je bespaart hierdoor flink op je maandelijkse premie. Let er wel op dat wanneer je wél zorg nodig hebt, je hier dus zelf voor moet betalen en de zorgverzekeraar het niet vergoed.

Studenten zorgverzekering

Als student heb je het voordeel dat je mag kiezen voor een zorgverzekering studenten. Er zijn verschillende zorgverzekeringen voor studenten, zoals VinkVink. De dekking sluit perfect aan bij jouw zorgbehoeften van jou als student.

Een collectieve verzekering

Een collectieve verzekering is een zorgverzekering die via een collectief wordt afgesloten. Denk bijvoorbeeld aan een verzekering via je studievereniging. Bij een collectieve verzekering krijg je vaak korting op je premie, waardoor je al snel goedkoper uit bent dan bij een individuele verzekering. Ga wel na of je niet ergens anders alsnog goedkoper uit bent.

Verander op tijd van zorgverzekeraar

Tenslotte is het belangrijk om op tijd van zorgverzekeraar te veranderen indien je dat wil. Zorgverzekeraars mogen namelijk elk jaar hun premies en aanvullende verzekeringen aanpassen. Vergelijk daarom elk jaar opnieuw wat de goedkoopste zorgverzekering is. 

Als je op zoek bent naar de goedkoopste zorgverzekering, volg dan zeker deze tips om daarvoor te zorgen.