Zo maak je je tuin klaar voor de lente


De vogeltjes fluiten, de zon wordt steeds warmer en het zal niet lang meer duren voordat de bloemen in bloei komen te staan. Maar ook alle bloemen en struiken. Heerlijk! Nu is alleen de vraag: wat moet jij doen om je tuin compleet klaar te maken voor de lente? In deze blog vertellen we jou er alles over! Dus steek de handen maar vast uit de mouwen!

Laten we beginnen bij het onkruid verwijderen. Dit is een klus die vaak wat tijd in neemt omdat je in de winter niet hebt getuinierd. Hierdoor heeft onkruid de kans gekregen om te gaan woekeren. Door in maart al een begin te maken met het wieden, zorgt dit voor flink wat extra tijd. Zodra het warm wordt gaat het onkruid namelijk bloeien. Hierdoor heb je in april nog veel meer werk te doen. Op tijd beginnen dus!

Snoeien en maaien

Na het onkruid wieden kun je gaan beginnen met snoeien en maaien. Check voor het snoeien van de bomen en struiken de specificaties van de soorten. Het ene soort moet namelijk pas gesnoeid worden nadat het niet meer vriest. En voor een andere boom maakt het niet uit. Goed checken dus. Zodra het gras begint te groeien kun je het gazon gaan maaien. Ook kun je planten, bomen en het gras bemesten. Tuinaarde en mest kun je het beste uitstrooien als het flink heeft geregend. De natte grond zorgt ervoor dat de mest er lekker intrekt.

Planten en bloemen

Zodra je geen nachtvorst meer hebt kun je gaan nadenken over planten. Misschien heb je vorig jaar al bloembollen gepland dan zullen die nu uitkomen, denk aan krokussen en narcissen. De mooiste lentebloemen die direct kleur aan jouw tuin geven! En daarmee weet je zeker: de lente is officieel begonnen! Je kan ook andere planten nu weer naar buiten doen of opnieuw verpotten. Want dat is een mooi klusje op een warme zomerse dag.

Heggen

Heb jij haagplanten in de tuin staan? Nu hebben deze nog geen blad en zijn ze nog in rust. Dus wil je ze verplanten dan kun je dat nu het beste doen. Ook als je juist een heg wilt plaatsen kun je dat het beste nu doen. Geef de nieuwe heggen wel veel water, dat zullen ze namelijk echt nodig hebben.