Voorkom nog meer waterschade


Waterschade in huis is iets wat je het liefst te allen tijde voorkomt. Waterschade kan namelijk jouw wooncomfort ernstig aantasten. Daarnaast kunnen ook de financiële gevolgen groot zijn. Heb je last van een lekkend dak? Of zorgt een lek elders in huis voor wateroverlast? Laat dan met spoed het lek dichten. Zo voorkom je dat de wateroverlast met de bijbehorende kostenpost verder in omvang toeneemt.

Diverse soorten waterlekkages

Waterlekkages komen in diverse vormen op verschillende plekken voor. Je kunt hierbij denken aan een lekkende radiator of een lekkend dak. Maar ook de badkamer is een plek waar lekkages veelvuldig voorkomen. Een lekkage in de badkamer is vaak het gevolg van versleten kitranden of van oude waterleidingen. Daarnaast kan ook een afvoerputje dat niet goed afgewerkt is voor wateroverlast zorgen. In sommige gevallen is het direct duidelijk waar de oorzaak van de wateroverlast vandaan komt. Maar in veel situaties is dit niet het geval. Het opsporen van het lek is vaak lastig en vraagt om een stukje vakmanschap. Gelukkig kun je hiervoor een professional inschakelen. Deze kan middels lekdetectie vakkundig en snel de oorzaak van het probleem vaststellen.

Lekdetectie voor een snelle oplossing

Wanneer je ineens een natte muur of vloer hebt, is dat even schrikken. Je hebt te maken met een waterlekkage, maar waar komt het vandaan? Is er een leiding gesprongen? Of zit er heel ergens anders een lek? Het vinden van de oorzaak van het probleem is vaak lastig. Gelukkig kun je hiervoor een professional inschakelen. Experts op het gebied van lekkagebestrijding beschikken namelijk over hoogwaardige apparatuur. Met deze moderne apparatuur van goede kwaliteit is het opsporen van het lek heel simpel. De locatie van het lek wordt zo niet alleen heel snel vastgesteld, maar ook heel nauwkeurig. Op deze manier kan het probleem gericht worden aangepakt voor een effectieve oplossing.

Wat te doen bij een lekkend dak?

Je kunt op verschillende plekken in huis te maken krijgen met lekkages. Wat de gevolgen van de waterlekkage uiteindelijk zijn, hangt deels af van de plek van het lek. Een lekkend dak heeft bijvoorbeeld vaak vergaande gevolgen. Zo worden niet alleen jouw spullen, maar ook de vloer en de muren aangetast. Wanneer je te maken hebt met een lekkend dak is adequaat handelen dus raadzaam. De materiele gevolgschade is bij dit soort lekkages namelijk groot. Daarnaast kan de wateroverlast ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Schimmels en bacteriën zijn namelijk gek op vochtige ruimtes. Laat een lek daarom altijd met spoed dichten en voorkom dat de schade verder in omvang toeneemt.