Zo kies je het juiste mobiele abonnement uit


Als we terugdenken aan de tijd dat je enkel een huistelefoon had waarmee je kon bellen, kunnen we niet anders zeggen: het leven was toen verrekte simpel. Vandaag de dag heb je niet alleen heel veel verschillende mobiele telefoons, ook het aantal abonnementen is torenhoog. Hoe kun je daar nou het beste abonnement voor jou uit pikken? Wij vertellen het jou in deze blog! 

Want nu Apple weer met een spiksplinternieuwe lijn komt van iPhone’s, namelijk de iPhone 14. Dan snappen wij het wel dat jij direct begint weg te dromen van een iPhone 14 Pro met abonnement. Maar zelfs al weet je welk toestel je wilt, dan is het altijd goed om je te focussen op het juiste mobiele abonnement. Dus laten we daar eens even beter naar kijken. 

Er zijn verschillende opties mogelijk. Zo kan je dus kiezen voor een abonnement waarin je per maand een gedeelte afbetaald voor jouw spiksplinternieuwe mobiele telefoon. Zo betaal je bijvoorbeeld 15 euro voor internet en belminuten. En betaal je elke maand ook 30 euro af aan je nieuwe telefoon. Dan kom je uiteindelijk uit op een maandelijkse telefoonrekening van 45 uur. 

Waar bestaat het abonnement uit?

Als je voor deze optie kiest, is het ook belangrijk dat je altijd goed let op de hoeveel GB’s en belminuten dat je bij jouw abonnement krijgt. In sommige gevallen worden abonnementen met een nieuwe telefoon zo aantrekkelijk gemaakt dat je geen moment hoeft te twijfelen. Maar zodra je naar de kleinere lettertjes kijkt, zie je dat je maar weinig kunt internetten of bellen. Bepaal dus goed hoeveel je per maand nodig hebt. Ben je vaak op je werk of thuis en heb je daar wifi? Dan heb je niet zoveel GB’s nodig. Maar ben je veel onderweg? Dan ben je zo door een paar GB’s heen. 

Tegenwoordig is onbeperkt niet meer zo prijzig als vroeger. Daarom is dit vaak een goede oplossing als je het niet zo goed weet. Dan kun je onbeperkt sms’en, bellen en internetten. Houd er wel rekening mee dat er vaak wel een limiet is. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van 10 GB per dag. Zit je hier over heen? Dan kun je de limiet in de app verhogen met 2 GB. Tot dat op is en je weer kunt verhogen met 2 GB. 

Los toestel en een sim only abonnement 

Wil jij liever niet elke maand veel betalen voor jouw abonnement? Dan kan het een optie zijn om een toestel los te kopen. Houd er dan wel rekening mee dat je, bijvoorbeeld in het geval van de iPhone 14, in één keer een groot bedrag neer moet leggen voor de aanschaf. Het voordeel is wel dat je dan per maand minder kosten hebt. Vaak komen deze kosten niet boven de 20 euro uit. 

Is je telefoon nog goed en loopt enkel je abonnement af? Dan kun je ook het toestel behouden dat je hebt en wachten tot die het niet meer goed doet voordat je overstapt op de nieuwste iPhone 14. Dat is de meest duurzame keuze die er is op het gebied van telefoons.