Zo creëer je een veilige werkplek: tips!


Uiteraard begint het veilig laten werken van je medewerkers bij het naleven van de wettelijke voorschriften. En de grote lijnen kun je vaak makkelijk uitzetten op dit gebied. Maar het zal je verrassen hoe je soms met kleine dingen kunt zorgen voor extra veiligheid. Zelfs met cadeautjes voor je werknemers waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar die wel voor een betere werkplek en werkervaring kunnen zorgen. In dit artikel vind je enkele tips op dit gebied.

 

Een warm hoofd voorkomt onderkoeling

Het welzijn van je medewerkers gaat jou als werkgever absoluut aan. Niet alleen omdat hun veiligheid jouw verantwoordelijkheid is als ze aan het werk zijn, maar het levert je ook wat op als je er aandacht aan schenkt. Een medewerker die goed beschermd kan werken, heeft namelijk minder kans op ziekteverzuim. Dat geldt ook voor medewerkers die zich gewaardeerd voelen door hun werkgever. Dus waarom zou je deze twee zaken niet combineren? Dat kan vrij eenvoudig. Een muts met logo zorgt voor comfort, veiligheid en een grotere naamsbekendheid, als hij tenminste ook buiten het werk gedragen wordt.

Medewerkers die buiten werken, hebben te maken met ons typisch Nederlandse weer. Wanneer het kouder wordt, kan dat minder prettig aanvoelen. Laat daarom mutsen bedrukken met je logo om te voorkomen dat je medewerkers onderkoeld raken. Bovendien ziet het personeel er zo ook uniform en herkenbaar uit voor klanten, leveranciers en anderen die ze tegenkomen. Zorg als werkgever voor gratis mutsen en klaar ben je.

Waar denk je aan bij veiligheid in coronatijd?

Juist: aan mondkapjes! We hebben er in 2020 allemaal aan kunnen wennen, want het dragen van gezichtsbescherming was op veel openbare plekken verplicht. Ook op het werk was het ongetwijfeld nodig op sommige plaatsen, aangezien daar de 1,5 meter afstand niet kon worden gewaarborgd. Daar kun je op inspelen voor 2021 door je eigen mondkapjes met logo te laten maken en die uit te delen aan je medewerkers. Je weet dat mensen ook buiten hun werktijden om de kapjes gebruiken, dus je logo wordt ook nog eens ingezet als promotiemiddel door je medewerkers.

Mondkapjes kopen kan dus veel voordelen opleveren. Ze maken het werk van een medewerker veiliger, omdat het contact met mogelijke virussen of bacteriën minder snel tot besmetting leidt. Ze leveren ook een oplossing voor het probleem van medewerkers die hun kapje ‘thuis zijn vergeten’. Tot slot voelen je mensen zich meer gewaardeerd als ze gratis een mondkapje van de zaak krijgen. En wat kosten ze je nu helemaal per stuk?