Wordfeud nog altijd populair: dit is waarom
Heb jij deze Scrabble-app ook op jouw telefoon? Dan ben je niet de enige. Want afgelopen jaar, het jaar van de pandemie, werd de app weer ruim een half miljoen keer gedownload. En dat is ook niet gek. Want de app is niet alleen goede vervanging van het ouderwets bordspel. Het is ook nog eens heel goed voor je om te spellen. In deze blog vertellen we jou alles wat je moet weten over Wordfeud.
Wie Wordfeud wil spelen, speelt dus eigenlijk gewoon Scrabble op de mobiele telefoon. Maar het kan bijvoorbeeld ook op je tablet of je iPod. Het spel bestaat al sinds 2011 en is gigantisch gegroeid doordat mensen gingen vragen om woordsuggesties op Twitter en later op Facebook. Toch is er een groot verschil tussen Wordfeud en Scrabble. Je mag namelijk maar liefst 72 uur de tijd nemen om een nieuw woord te maken. Als het te lang duurt dan heeft de tegenstander gewonnen. Probeer dat maar eens te doen als je zondagmiddag met de familie een potje Scrabble speelt! Daarnaast kun je maar liefst 30 potjes naast elkaar spelen. Hierdoor is het een grote competitie en kun je proberen de langste woorden te maken door even de tijd te nemen.
Wil je meer weten over de spelregels van Wordfeud? Kijk dan eens op de website spelregels.eu. Hier vind je meer informatie over wanneer het spel is afgelopen bijvoorbeeld, hoe je de beste woorden kunt maken en hoe je puntentelling werkt.
Wat maakt Wordfeud zo populair?
We zeiden het net al even, maar Wordfeud werd heel populair tijdens de pandemie. En dat is ook niet gek. Je kan dus meerdere potjes naast elkaar spelen, maar daarnaast ben je dus ook verbonden met je vrienden en je familie bijvoorbeeld. Mede doordat er ook een chatfunctie in de app zit. Of je speelt het met vreemde, dan kan ook. En dat maakt het ook spannend. Zeker in tijden van de pandemie was dit wat mensen leuk vonden bij het spelen. Weer in contact zijn met mensen en een flinke dosis drive om te winnen.
Maar daarnaast is Wordfeud gewoon pure hersengymnastiek. Je moet bijvoorbeeld op zoek gaan naar nieuwe woorden, waardoor je je woordenschat vergroot. Maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het spel in een andere taal te spelen, denk aan het Engels of het Frans, om zo deze taal ook beter onder de knie te krijgen.
Tips voor het spelen van Wordfeud
Let er allereerst op welke letters je inruilt, dit doe je door te swappen, is het belangrijk dat je let op welke letters je hebt. Letters zoals de E, N en de D zijn erg belangrijk voor het maken van de langste woorden. En die wil je graag hebben voor de meeste punten natuurlijk. Je kan daarnaast gebruikmaken van een Wordfeud Woordengenerator als je er echt niet uit komt om een woord te maken. Maar sommige mensen zien dit als valsspelen. Spreek dat dus van te voren goed af!