Feiten en fabels over refurbished iPhones


Steeds meer Nederlanders kiezen voor een refurbished iPhone en dat is niet voor niets. Het is voordeliger en tegelijkertijd goed voor het milieu. Refurbished is tweedehands, toch? Het is minder betrouwbaar dan nieuw, klopt dat? Wat is refurbished eigenlijk? Er bestaan nog veel vragen rondom refurbished iPhones. Daarom vind je hier wat feiten en fabels op een rij.

Fabel: refurbished is minder goed dan nieuw

Refurbished betekent ‘gereviseerd’. Hierbij worden gebruikte iPhones in nieuwstaat teruggebracht met testprogramma’s, apparatuur en technici. Als het product over het Keurmerk Refurbished beschikt doet de kwaliteit niet onder aan die van een nieuw toestel. Zo’n refurbished iPhone X is op heel veel technische punten getest en je krijgt er 2 jaar garantie bij. Ook is de aanbieder professioneel en financieel gezond als het over het Keurmerk Refurbished beschikt. Forza Refurbished is zo’n aanbieder.

Fabel: refurbished en tweedehands zijn hetzelfde

Wat refurbished en tweedehands gemeen hebben, is dat de iPhones een vorige eigenaar hebben gehad. Bij tweedehands koop je een smartphone rechtstreeks van iemand over. Hoe is die persoon ermee omgegaan? Zijn er technische gebreken? Heb je garantie? Het antwoord is ‘nee’. Goedkoop kan dus duurkoop worden als je een iPhone tweedehands koopt. Refurbished is iets duurder dan tweedehands, maar je hebt wel de zekerheid dat het 100% technisch functioneert. Er zit zelfs 2 jaar garantie bij! Veel meer zekerheid dus!

Feit: 2 jaar garantie op refurbished

Stel dat je een iPhone 8 refurbished koopt, dan krijg je gewoon garantie op je product. Bij Forza Refurbished is dat 2 jaar, wat zelfs een jaar meer is dan bij Apple nieuw! De kwaliteit van zo’n refurbished iPhone is uitzonderlijk hoog, maar mocht er tóch iets stuk gaan, dan wordt dit binnen de garantieperiode gewoon kosteloos gerepareerd. Hierbij ben je het toestel, inclusief verzend en retour, vaak niet langer kwijt dan een week.

Feit: refurbished is het alternatief voor nieuw

Refurbished is, als het aan de juiste kwaliteitseisen voldoet, een betrouwbaar alternatief voor nieuw. Het is ook een betaalbaar alternatief voor nieuw, want, afhankelijk van welke iPhone je kiest, kan het prijsvoordeel oplopen tot 60%. Je bent dus een stuk goedkoper uit voor dezelfde hoge kwaliteit die je van Apple mag verwachten. Maar er is nog iets: duurzaamheid! Er hoeft geen nieuw toestel uit een fabriek te komen en er verdwijnen ook geen telefoons onnodig op de elektronische afvalberg als je kiest voor een refurbished exemplaar. Do we need to say more?

Feit: het refurbished aanbod is groot

Noem een iPhone en je kunt hem waarschijnlijk refurbished kopen. Hecht je geen waarde aan het nieuwste van het nieuwste, zoek je een simpele iPhone en speelt budget een grote rol? De compacte iPhone 7 (2016) is gewoon refurbished verkrijgbaar. Ook de iPhone 11 Pro (2019), die Apple voor het eerst een Pro-benaming gaf omdat het toestel zó goed is, is gewoon refurbished verkrijgbaar. Voor elke wens en elk budget is er bij Forza gewoon een refurbished iPhone beschikbaar, die morgen al gratis bij je thuisbezorgd wordt indien je zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur bestelt.