Wil je een keypad kopen? Het is handig om hier rekening mee te houden


Keypads zijn handige hulpmiddelen om je computerwerkzaamheden mee uit te voeren. Er zijn ook verschillende soorten die men kan kopen. Daarbij zijn keypads zelfs verkrijgbaar in meerdere kleuren. Zo kun je altijd een keypad vinden die past bij je wensen en bij de stijl van je pc. Er zijn een aantal belangrijke zaken om van tevoren rekening mee te houden. Lees je mee?

Wat is een keypad?

Hoogstwaarschijnlijk ben je wel bekend met keypads. Hier zijn echter wel verschillende betekenissen voor. Het kan aangeduid worden als de welbekende toetsenborden, maar ook als een klein onderdeel dat in toetsenborden of displays gemonteerd wordt.   

Toetsenborden worden in combinatie met computers gebruikt, maar kunnen ook aangesloten worden aan bijvoorbeeld een laptop of een tablet. Hierdoor kun je je werkzaamheden productief en gestroomlijnd blijven uitvoeren.

Keypads komen in verschillende uitvoeringen. Men kent de traditionele uitvoeringen met de 88 toetsen. Deze kun je draadloos kopen, zodat je meer bewegingsvrijheid creëert op je werkplek. Maar er zijn ook andere keypads die weer geschikt zijn voor ander soort werkzaamheden:

  • Heavy Duty Toetsenborden
  • Rubber Keypads
  • Capacitieve Toetsenborden
  • Membraanschakelaars

 

Wat is belangrijk bij de koop van keypads?

Het is de bedoeling dat een toetsenbord aansluit op je wensenlijstje. Is dit niet het geval, dan is de kans groot dat je je werkzaamheden niet met plezier kunt uitvoeren. Daarom zijn er enkele punten die je in overweging kunt nemen:

Geschikt voor de werkzaamheden

Waar wil je een keypad voor gebruiken? Aan de hand daarvan, kun je het beste toetsenbord vinden. Leg hierbij je werkzaamheden onder de loep. Is het de bedoeling om alleen lappen tekst te typen? Of ben je juist op zoek naar een speciale display die andere zaken kan regelen? Zo zorg je ervoor dat je een aankoop naar tevredenheid doet.

Wel of niet draadloos?

Een draadloos toetsenbord geeft meer werk vrijheid. Men kan het hulpmiddel op de juiste afstanden afstellen, waardoor je de juiste werkhouding aanneemt. Als je dit fijn vindt, dan is het aan te raden om daarnaar uit te kijken.

De juiste onderdelen

Het is ook belangrijk dat een keypad de juiste onderdelen bevat die je nodig acht voor bepaalde functies of werkzaamheden. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het aan te raden om te kijken hoe je deze alsnog kunt toevoegen.

Waar zijn keypads te koop?

Bij verschillende elektronicazaken kan men terecht voor keypads of voor bepaalde onderdelen. Dit kan een fysieke zaak zijn, maar ook een digitale webshop. Hier is het aanbod vaak wat uitgebreider en unieker. Comdes.nl heeft verschillende onderdelen in huis: van displays tot LED-knoppen. Wellicht staat hier iets tussen.

Samengevat

Keypads kan men in verschillende soorten en hoedanigheden aanschaffen. Het kan om een traditioneel toetsenbord gaan, maar ook om onderdelen die men daaraan kan toevoegen. Het is vooral belangrijk dat een keypad voldoet aan je wensen en past bij de werkzaamheden die je wilt uitvoeren. Men kan deze onderdelen bij verschillende elektronica aanbieders aanschaffen.