Waarom een VR-game spelen?


Virtual reality (VR) wordt vandaag de dag steeds meer toegepast. Vandaar dat de mogelijkheden op dit gebied ook steeds groter worden. Zo kun je tegenwoordig op verschillende plekken in Nederland zogeheten VR-games spelen. Als je twijfelt of dit iets voor jou is, ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk waarom VR-games de moeite waard zijn. Daarnaast ontdek je waar je terecht kunt en welke spellen er worden aangeboden.

Unieke ervaring

Doordat dinosaurussen al jarenlang uitgestorven zijn en zombies niet bestaan, hoef je niet te verwachten dat je hier in het echte leven mee in aanraking komt. Vind je dit jammer? Dan is een VR-game echt iets voor jou. Doordat deze spellen zich afspelen in een virtuele wereld is er vrijwel niets onmogelijk. Zo kun jij je bijvoorbeeld tussen de dinosaurussen begeven, maar ook tegen zombies vechten. Hierdoor is een VR-game eigenlijk altijd een unieke ervaring, want je maakt zulke dingen in je dagelijkse leven niet mee.

Stap in een compleet andere wereld

Een tweede reden om een VR-game te spelen, is omdat je een compleet andere wereld binnenstapt. Zodra je de VR-bril opzet, lijkt het alsof je de echte wereld tijdelijk achter je laat. Je komt immers in een virtuele wereld terecht waarin de mogelijkheden nagenoeg eindeloos zijn. Voor veel mensen is dit een compleet nieuwe ervaring, maar het kan je ook allemaal te veel worden. Zet in dat geval simpelweg je bril af en je bevindt je direct weer in de echte wereld.

Leuk voor jong en oud

Als je niets hebt met virtual reality, denk je waarschijnlijk dat een VR-game niets voor jou is. Zonde, want dit soort spellen is niet alleen geschikt voor de jongere generatie(s). Ook voor de wat oudere mensen onder ons is het namelijk hartstikke leuk om te kijken wat de virtuele wereld je allemaal te bieden heeft. VR-games zijn dus leuk voor jong en oud. Daarbij komt dat iedereen in principe een VR-bril op kan zetten, waardoor je snel de virtuele wereld instapt.

Eindeloze mogelijkheden

Omdat VR-games zich afspelen in de virtuele wereld, zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos. Dit ontdek je snel genoeg als je naar het spelaanbod van bijvoorbeeld VR Lightning Amsterdam kijkt. In de spellen die je hier kunt spelen, neem je het op tegen zombies of aliens. Daarnaast is er ook een kindvriendelijke shooter voor kinderen van 10 jaar en ouder. De spellen zijn ontwikkeld door eigen game-ontwikkelaars, waardoor je telkens weer een unieke ervaring beleeft.

Waar kun je terecht?

Virtual reality is de laatste jaren een steeds grotere rol gaan spelen in onze samenleving. Daarom verbaast het je waarschijnlijk niet dat het aantal bedrijven dat VR-games aanbiedt ook gegroeid is. Als je zo’n spel wilt spelen, kun je onder meer bij Lightning VR terecht. Samen met maximaal vijf anderen stap je voor een periode van 30 minuten in een virtuele wereld met een oppervlakte van 200 vierkante meter. Met een VR-bril en -geweer trekken jullie samen ten strijde tegen de vijand.