Welke dekkingen zijn er allemaal voor een autoverzekering?


Als je een autoverzekering afsluit komen daar allemaal termen bij kijken, zoals WA-dekking, Beperkt Casco en Allrisk. Dit lijkt ontzettend ingewikkeld. Want wat moet je nu kiezen? Het is belangrijk om de dekking af te sluiten die goed bij je past. Maar geen paniek! Wij helpen je een handje door de verschillende dekkingen op een rijtje te zetten.

Het begin: de basisverzekering

Het begint natuurlijk bij de basisverzekering, dit is in Nederland verplicht. Verzekeren auto is dus verplicht, maar toch zijn er nogal wat verschillen in wat de beste autoverzekering is. Doe daarom altijd even goed onderzoek voordat je er een afsluit. De basisverzekering bepaalt wat je wel of niet vergoed krijgt. Mocht je het wat willen uitbreiden. Dan kun je kiezen voor aanvullende dekkingen. Hiermee kun je meerdere zaken verzekeren zoals de inzittenden of rechtsbijstand, dit is juridische hulp die je krijgt bij het bewijzen van jouw onschuld. Ook kun je jouw schadevrije jaren veilig stellen.

WA Autoverzekering

Schade maken is natuurlijk al vervelend genoeg. Daarom is in Nederland iedereen verplicht WA verzekerd. Maar met deze verzekering wordt alleen schade gedekt die jij met jouw auto veroorzaakt bij anderen. Vaak is de leeftijd van de auto belangrijk in je overweging. Voor auto’s ouder dan 8 jaar is een WA-verzekering vaak voldoende. Maar voor auto’s tot 4 jaar is het handig om een allriskverzekering af te sluiten. Hoe uitgebreider je dekking is, hoe meer schade je vergoed krijgt. Dus heb je bijvoorbeeld een dure auto? Of hecht je er heel veel waarde aan? Dan kun je ervoor kiezen om je basisverzekering aan te vullen.

WA + beperkt casco

Wil je je WA-verzekering aanvullen? Dan kun je kiezen voor een Beperkt Casco, ook wel WA-Plus genoemd. Hiermee ben je verzekerd voor schade aan je eigen auto en aan die van een ander. De meeste mensen met een auto tussen de 6 en 10 jaar oud kiezen voor deze verzekering.

Allriskverzekering

De Allriskverzekering wordt ook wel Volledig Casco genoemd. Hiermee is eigenlijk alle schade gedekt. Zowel schade aan anderen, schade buiten jouw schuld om, vandalisme en ook schade die je zelf veroorzaakt. Wil je geen risico’s lopen? Dan is dit vaak de beste optie.