Welke brievenbus past bij mij?


Ben je op zoek naar een geschikte brievenbus maar weet je niet wat bij je past? In deze blog leggen wij je van een aantal varianten uit waarvoor die het meest geschikt is. Ben je bijvoorbeeld iemand die vaak pakketjes ontvangt? Dan wil je niet maar een klein busje hebben staan. Uiteraard heb je heel veel verschillende groottes. Meet dit altijd goed uit voordat je een aankoop gaat doen.

  • Heb je voldoende ruimte aan de wand naast je voordeur? Dan is een wandbrievenbus zeer aan te raden. Hiermee hoef je niet ver het huis uit om je post op te halen. Ideaal als het niet goed weer is!
  • Zit jouw huis ver van de weg af? Dan is het aan te raden om een vrijstaande brievenbus te kiezen. Wist je namelijk dat je maximaal 10 meter van de weg af mag zitten. De brievenbus kun je dan gemakkelijk aan de weg zetten. Hiermee voorkom je dat jouw post niet geleverd wordt. Een vrijstaande bus kan met of zonder statief zijn.
  • Ben je iemand die veel pakketjes binnenkrijgt? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een brievenbus voor pakketten. Dit zorgt ervoor dat je niet altijd thuis hoeft te zijn. Dit geeft net even wat meer vrijheid.

Hoe monteer ik een brievenbus?

Ook is het natuurlijk de vraag hoe je een brievenbus monteert. Eigenlijk is het voor een wandbbus vrij simpel. Je boort deze namelijk vast een de wand. Wel is het goed om er afstandhouders tussen te doen en pluggen in de muur te zetten. Zo weet je zeker dat je genoeg ruimte hebt om de klep open te doen en blijft de bus ook goed zitten. Voor een vrijstaande brievenbus is het net even wat anders. Het is aan de te raden om een brievenbus met statief in het beton te storten. Hiermee zorg je namelijk dat ze geen kant meer op kunnen. Dit geldt ook een beetje voor een vrijstaande bus zonder statief. Deze is vaak plat aan de onderkant en wordt aan een stoeptegel gemonteerd. Wil je deze nou iets minder steel gevoelig maken? Zorg dan dat de stoeptegel waarop je hem monteert eerst in het beton is gestort.