3 tips voor een luxe badkamer"/>

3 tips voor een luxe badkamer


Luxe klinkt aangenaam. Maar wat is luxe en hoe creëer je een luxe badkamer in huis? In dit artikel delen we welke voorzieningen niet mogen ontbreken in een luxe badkamer. Daarnaast lees je hoe je een luxe uitstraling creëert en hoe je de juiste blikvangers kiest. 

1. Uitstraling en elegantie

Een luxe badkamer laat zich kenmerken door een strak design, luxe voorzieningen en een elegante uitstraling. Daarnaast wordt er veelal gebruikgemaakt van lichte kleurcombinaties en bijpassende accessoires. 

Alles in een luxe badkamer wordt goed op elkaar afgestemd. Hierdoor vormt de gehele ruimte een mooi geheel. In de meeste luxe badkamers zie je een extra ruime inloopdouche met stijlvolle douchewanden en een regendouche, een bad en een sunshower of sauna. 

In een luxe badkamer zie je altijd voldoende opbergruimte terug. Rommel ontneemt de ruimte de luxe uitstraling. Kies daarom voor design badkamermeubels, waarin je alles op kunt bergen. Denk hierbij aan al je toiletartikelen, handdoeken en toiletrollen. 

2. Extra luxe voorzieningen

In een luxe badkamer is het van belang dat je van alle gemakken voorzien bent. Het is ten slotte een luxe badkamer. Voorzieningen zoals een ligbad, een sunshower en een ruimte inloopdouche met luxe Sealskin douchewand, mogen dan ook niet ontbreken. 

Idealiter kies je voor een vrijstaand ligbad, die je diagonaal in de badkamer plaatst. Heb je hier geen ruimte voor? Dan is een halfvrijstaand bad een goed alternatief. Dit is een bad die met de achterzijde tegen een wand geplaatst wordt. De overige zijden van het bad blijven vrij. 

Heb je een grote badkamer? Overweeg dan een sauna om de luxe badkamer helemaal compleet te maken. Zo kun je kiezen tussen een warm bad, een ontspannende regendouche of een ontgiftende sauna. 

3. Strak design met blikvangers

Een strak design zorgt al snel voor een luxe uitstraling. Hoewel je elke gewenste kleur kunt kiezen in een luxe badkamer, is wit de kleur die het meeste luxe uitstraalt. Is wit niet helemaal wat je zoekt? Je kunt ook kiezen voor een beige basistegel, gecombineerd met marmer. 

Wist je dat er tegenwoordig marmerlook tegels verkrijgbaar zijn? Dit zijn tegels gemaakt van bijvoorbeeld keramiek of porselein, die eruit zien als echt marmer. Marmerlook tegels gaan een stuk langer mee, terwijl ze een stuk voordeliger zijn. Een duurzame keuze, dus!

Kies daarnaast voor echte blikvangers in een luxe badkamer. Denk hierbij aan een badkraan met vloeraansluiting, gecombineerd met douchekranen en wastafelkranen in dezelfde stijl. Maak de badkamer vervolgens compleet met luxe accessoires.