Wat zeggen onderzoeken over de seksuele voorkeuren van Nederlanders?


Nederlanders hebben veel verschillende seksuele voorkeuren, maar we praten er bijna nooit over. Veel voorkeuren of fantasieën zijn zelfs taboe en durven alleen in een hele veilige omgeving besproken te worden. Terwijl communicatie natuurlijk key is in de slaapkamer. Pas wanneer je allebei open en eerlijk kunt zijn over je wensen en voorkeuren, zal jullie seksleven geoptimaliseerd kunnen worden. Maar wat zijn nou eigenlijk de grootste seksuele voorkeuren in Nederland?

Afwisseling van dominantie

Veel mensen denken dat mannen het alleen maar fijn vinden om dominant te zijn en vrouwen het alleen maar fijn vinden om gedomineerd te worden. Uit onderzoeken blijkt echter juist dat zowel mannen als vrouwen het meest genieten van hun belevenissen in de slaapkamer wanneer dominantie wordt afgewisseld. Mannen willen namelijk niet altijd domineren, en vrouwen willen ook niet altijd gedomineerd worden.

Een derde persoon

Het is een fantasie van veel Nederlanders om een trio te hebben. Dat is al jaren zo en lang niet veranderd. Het blijft de grootste fantasie onder seksueel actieve mensen, vooral onder stellen. Helaas blijkt vaak dat een trio achteraf toch wat ingewikkeld is, door de verschillende verhoudingen en relaties. Jaloezie speelt namelijk vaak een grote rol.

woman in red dress lying on bed

Speeltjes

Hoewel er niet vaak gepraat wordt over seksspeeltjes wen wat voor seksspeeltjes men in huis heeft, zijn er wel heel veel mensen die seksspeeltjes onder hun bed hebben liggen. Over het algemeen maken vrouwen het meest gebruik van vibrators voor clitorale stimulatie, maar dildo’s zijn ook populair. Mannen (vooral homoseksueel, maar soms ook heteromannen) geven de voorkeur aan andere speeltjes, zoals buttplugs. Ben je hier nou benieuwd naar maar durf je niet zo goed naar een sexshop, dan kun je ook online discreet buttplugs bestellen.

Niet elke avond

Er ligt een mega stigma op mannen en hun libido (het libido bestaat overigens niet).. Mannen zouden namelijk altijd seks willen hebben en vrouwen zouden er vaak onderuit willen komen omdat ze ‘hoofdpijn’ hebben. In de praktijk blijkt dit echter heel anders te gaan. Vrouwen hebben, net als mannen, soms gewoon zin in seks. En er zijn ook genoeg mannen die er soms juist even helemaal geen zin in hebben. En dat is natuurlijk helemaal oké!