Wat voor een invloed kan de juiste stoel hebben op je lichaam? 


Een goede zithouding is ongelofelijk belangrijk. Vooral omdat wij veel zitten dagelijks. Wij vertellen je wat voor invloed het kan hebben op je lichaam. 

De juiste zithouding vindt vooral plaats in het actief zitten. Zo wil je een actieve houding aannemen wanneer je zit. Omdat de meeste stoelen en banken gemaakt zijn in een bepaalde hoek zullen we bij een lekker filmpje vaak onderuitgezakt zitten. Maar bij een goede relaxstoel zit je fijn, maar wel actief en dit is dan weer goed voor je gezondheid. Zo zal het je helpen om scheefgroei tegen te gaan, maar ook om je wervels sterker te maken. 

Wat zijn de voordelen van een goede stoel? 

Omdat er veel voordelen zitten aan het gebruiken van een goede bureaustoel hebben wij ze voor je op een rij gezet: 

  • Sterke buikspieren en rugspieren, een actieve houding aannemen kost vaak best een beetje energie. Dit is dan weer goed voor je rug en buikspieren. 
  • Pijn vermindering, wanneer je in een juiste positie gaat zitten zal dit de pijn verminderen in al beschadigde delen van het lichaam. 
  • Bevordering bloedsomloop, Het zal ervoor zorgen dat je lichaam beter presteert, maar het is ook beter voor je focus en algemene toestand. 
  • Minder drukkende wervels, Een slechte houding zal ervoor zorgen dat je wervels meer pijn doen. 
  • Scheefgroei tegengaan, Wanneer je vaak in een slechte houding zit zal je lichaam zich hiernaar aanpassen. Het gaat dus scheefgroei tegen. 

Actieve, maar toch relaxte houding 

Een relaxte houding associëren wij graag met de manier waarop we op de bank zitten. Dit is onderuitgezakt. Maar met een goede stoel kan je er toch voor zorgen dat je relaxt en tegelijk een goede houding aanneemt. Bijvoorbeeld met een relax sta op stoel. Je kan hierin heerlijk achterover hangen, maar je lichaam zal wel in een ergonomische houding blijven. Ook zorgt een sta op stoel ervoor dat je makkelijk weer kan opstaan ook als je wat ouder bent en minder kracht hebt. 

Het nieuwe werken 

We hebben het nu een beetje gehad over het relaxen in de woonkamer. Maar ook tijdens het werken zitten we steeds meer. Gelukkig zijn er ook steeds meer oplossingen voor een ergonomischere houding tijdens werkdagen. Zo heb je bijvoorbeeld het nieuwe werken. Dit is staand werken afwisselen met zitten. Je hebt hiervoor stoelen die je in hoogte kan verstellen. Daarnaast heb je natuurlijk de bureaus die je in hoogte kan aanpassen. Hierbij kan je wanneer je zin hebt het bureau helemaal tot een sta bureau maken. Het nieuwe werken dus. 

Gamen stoelen

De jeugd heeft de toekomst. Dus we moeten het ook zeker hebben over goede actieve gaming stoelen. Want voor het gamen zit je ook de hele dag achter een bureau. Dit is nu niet echt bevorderlijk voor jouw actieve dagen. Maar gelukkig komen er steeds betere gaming stoelen. Deze stoelen zijn vaak iets bewegelijker dan een gewone bureaustoel, dit omdat je een stuk actiever bezig bent.