Verschillende inbouwspotjes, deze moet je hebben!


De laatste jaren is ledverlichting helemaal in geworden. Zo wil iedereen inbouwspotjes in de woonkamer en in de keuken. Maar welke inbouwspotjes heb je nu nodig bij jou in huis? Wij zetten verschillende inbouwspotjes voor je op een rij in dit artikel. 

Montageplaat of inbouwspot?

Er zijn twee verschillende manieren om spotjes te bevestigingen. Kies je voor een inbouwspot dan bevestig je hem met een klem rechtstreeks in een gat in het plafond. Om ervoor te zorgen dat je niet de verkeerde maat hebt, meet je dit natuurlijk altijd op. Zo kan je uitkomen op inbouwspot zaagmaat 55mm, dit is een gebruikelijke maat. 

De tweede manier om spotjes te bevestigen is met een montageplaat of armatuur. Hierbij kan je het spotje nog bewegen. Dit is bijvoorbeeld handig als je een schilderij goed verlicht wil hebben. 

Badkamer of buitenverlichting

Ook voor de badkamer of wanneer je buiten ledverlichting wil toepassen zal je andere verlichting moeten kiezen. Hierbij werkt een inbouwspot ip65 het aller beste. Dit is een spotje dat veilig gebruikt kan worden in vochtige ruimtes, of dus buiten. Wanneer deze in contact komen met water zullen ze niet gelijk doorbranden omdat ze beschermd zijn met een bepaalde coating. Ideaal dus voor in jouw achtertuin. 

De juiste kleurtemperatuur kiezen 

Iedere lamp zal een ander soort licht afgeven. Dit noemen we kleurtemperaturen en deze worden gemeten in Kelvin. Dit is een soort van centimeters voor kleurtemperaturen. Het warmste licht is 2200 en het koudste licht is 6000. In sommige gevallen kan je kleurtemperaturen ook aanpassen bij de spotjes, dan kan je van warm naar koud gaan. Maar wanneer dit niet kan moet je natuurlijk wel de juiste keuze maken voor jouw ruimte. Veel magazijnen en kantoren werken bijvoorbeeld met koud licht en in een woonkamer gebruik je wat warmer licht. 

Eén inbouwspot voor alle ruimtes

Omdat je liever niet allerlei verschillende inbouwspots wil aanschaffen hebben wij gekeken voor je naar één inbouwspot die je kan gebruiken in alle ruimtes. Hiervoor heb je bijvoorbeeld de ip65 spotjes in combinatie met een verstelbaar licht. Kies bijvoorbeeld voor smartverlichting zodat je ze voor iedere kamer afzonderlijk kan afstellen.