Nieuw parfum kopen? Hier moet je op letten


Toe aan een nieuw parfum? Wil je eens echt iets anders nadat je al jaren dezelfde geur gebruikt? Dan kan die zoektocht best wel een beetje spannend en ingewikkeld zijn. Het aanbod is namelijk wel erg groot. Bovendien wordt veel parfum tegenwoordig online besteld. Gek eigenlijk, want zo beschik je niet over de mogelijkheid om eerst een aantal testertjes te proberen. Een nieuw parfum kopen is dan een stuk spannender, gezien je niet zeker weet of dit een geschikte geur is voor jou.

Wil jij er zeker van zijn dat je geen miskoop begaat? Maak dan gebruik van de volgende tips en je vindt binnen mum van tijd de parfum die bij jou past.

Betaal niet teveel

Wil je eerst eens de parfum uitproberen? Kies dan bij voorkeur voor goedkope parfum. Zo voorkom je dat je straks heel wat geld uitgeeft aan een parfum die helemaal niet bij jou past. Dit betekent niet dat je enkel B-merken mag kiezen, maar wel dat je in elk geval voor de wat kleinere flacons kiest. Bij sommige online parfumwinkels is het zelfs mogelijk om testertjes of testflacons te bestellen. Op die manier betaal je nooit tientallen euro’s voor een parfum dat nooit gebruikt gaat worden. Pas wanneer je zeker weet dat deze echt bij jou past, kan je hier meer geld aan uitgeven.

Welke geuren gebruik je meestal?

Als je online parfum koopt is het vaak lastig om een voorstelling te maken van de geur. Gelukkig worden er tegenwoordig zeer verhelderende omschrijvingen geplaatst. Hierbij wordt duidelijk gemaakt waar de geur mee vergeleken kan worden. Zoek nu eens naar de omschrijving van de geuren die je al eerder hebt gebruikt. Let goed op de kernwoorden van die geur en zoek deze nu ook eens bij een ander parfum. Als je weet dat het een soortgelijke geur met net een tikkeltje extra is, dan weet je bijna zeker dat deze in de smaak zal vallen.

Let ook op de verpakking

Het klinkt misschien een beetje gek. De verpakking belandt negen van de tien keer immers weer heel snel in de afvalbak. Toch is het goed om ook met het doosje rekening te houden. Het ontwerp vertelt je namelijk meer dan woorden ooit kunnen doen. Kijk goed naar het ontwerp. Wat vertelt dit jou? Is het een stoer ontwerp? Of juist heel vrouwelijk en kleurrijk? Dan kan je ook al een beetje een veronderstelling maken van de geur. Meestal klopt deze ook aardig.

Ga naar de winkel

Durf je het toch niet aan om die allereerste keer online te shoppen voor een nieuw parfum? Dan kun je natuurlijk nog altijd een bezoekje brengen aan een fysieke winkel. Probeer hier enkele testertjes uit en schrijf op welke geuren favoriet zijn. Vervolgens kan je thuis op zoek gaan naar de beste deal. Geloof ons, zo kan je eenvoudig veel geld besparen. Online zijn er namelijk tal van aanbiedingen te vinden die in de winkels meestal niet gelden. Koop dus niet te snel, maar doe altijd eerst online research.