Wat kan je allemaal met een online boekhoudprogramma?


Ben jij ondernemer en doe je zelf jouw boekhouding? Dan kun je hier allerlei handige tools voor gebruiken. Een voorbeeld hiervan is een online boekhoudprogramma. Gebruik je momenteel nog offline software voor jouw boekhouding? Dan ben je waarschijnlijk niet van plan te switchen. Toch is dit zeker het overwegen waard. Voordat je besluit over te stappen, wil je ongetwijfeld weten wat je allemaal met een programma voor online boekhouden kunt. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk alles over de mogelijkheden die jij hebt wanneer je een online boekhoudprogramma aanschaft.

Zakelijke rekening koppelen
Als ondernemer heb je een zakelijke rekening. Hiermee verricht en ontvang je zakelijke betalingen. Het is nogal wat werk om dit allemaal handmatig in te voeren in een boekhoudsysteem. Daarom is het handig wanneer je jouw zakelijke rekening kunt koppelen aan het boekhoudprogramma. Gebruik je offline boekhoudsoftware? Dan moet hier vaak een aparte koppeling voor worden gemaakt. Met een online boekhoudprogramma is dit niet nodig. Je kunt jouw zakelijke rekening namelijk makkelijk en snel koppelen wanneer je een programma voor online boekhouden gebruikt.

Wanneer je een zakelijke rekening aan jouw boekhoudprogramma koppelt, scheelt dit je behoorlijk wat administratief werk. Dit is zeker het geval wanneer je het programma eveneens gebruikt voor de facturering. De transacties van jouw zakelijke rekening(en) worden dan namelijk direct aan de juiste factuur gehangen. Jij hoeft dit zelf dus niet meer uit te zoeken wanneer je een online boekhoudprogramma gebruikt en dat levert je flink wat tijdswinst op.

Btw-aangifte staat direct klaar
Naast de aangifte inkomstenbelasting moet je als ondernemer ook btw-aangifte doen. Deze aangifte heeft betrekking op de btw die jij over jouw eigen facturen berekent, maar ook op de bedragen die anderen aan jou in rekening brengen. Met deze aangifte maak je voor de Belastingdienst inzichtelijk hoeveel btw je ontvangen en betaald hebt. Heb je meer betaald dan ontvangen? Dan krijg je geld terug. Is het omgekeerd? Dan moet je betalen.

Vind je het telkens weer een crime om met de btw-aangifte aan de slag te gaan? Dan biedt een online boekhoudprogramma uitkomst. Zo’n programma zorgt er namelijk voor dat de btw-aangifte direct klaarstaat. Jij hebt er zo geen omkijken meer naar. Het enige wat je nog moet doen, is de aangifte versturen naar de belastingdienst.

Foto’s maken van bonnetjes
Krijg je iedere dag, week of maand behoorlijk wat papieren facturen of bonnen? Dan moet je deze allemaal handmatig invoeren in jouw computer om de boekhouding kloppend te maken. Hier gaat veel tijd in zitten. Wanneer je voor online boekhouden kiest, kost het invoeren van papieren bonnen en facturen je aanzienlijk minder tijd. Hoe dit komt? Doordat vrijwel ieder online boekhoudprogramma een app heeft. Met behulp van deze app kun je makkelijk en snel papieren bonnen en facturen inscannen. Je hoeft er enkel een fotootje van te maken en de bon of factuur staat in het systeem. Bijkomend voordeel van een app is dat jij altijd en overal inzage hebt in de boekhouding van jouw bedrijf.