Naar de smartshop of zelf kweken?


Voor veel manieren om bijvoorbeeld wiet of paddo’s te gebruiken, kun je bij de smartshop terecht. Zij hebben doorgaans een ruime voorraad, veel keuze en genoeg expertise om jou goed te kunnen adviseren. Maar wist je dat je zelf ook aan het kweken kan slaan? Misschien niks voor jou, als je slechts heel zelden iets gebruikt, maar is je gebruik meer frequent, dan kan het zeker een aanrader zijn. Ook als je groene vingers hebt, en het leuk vindt om te zien hoe uit zaadjes nieuwe planten of paddenstoelen kunnen groeien, uiteraard, want dat is en blijft een bijzonder proces.

Snel klaar of meer van de lange adem?

Als je nu, en wel nu meteen, zin hebt in wiet, dan is kweken natuurlijk niet de meest handige optie. Dit gaat je zeker wel wat weken kosten, van zaadje tot oogsten. Ook wanneer je vandaag nog een paddo wilt gebruiken, is het handiger om er eentje te kopen, vers of gedroogd. Voor je zelf zover bent, als je met zaadjes aan de slag gaat, dat kan wel even duren.

Ook wie helemaal geen interesse heeft in tuinieren, of bij wie zelfs een vetplant of een cactus het niet langer dan een paar weken uithoudt, kan misschien beter kiezen om niet zelf te gaan kweken. Dit is namelijk een vrij precies werkje, waarbij je goed moet letten op de juiste temperatuur, de hoeveelheid licht en natuurlijk ook het vocht. Iedere keuze die je op dit gebied maakt, te veel of juist te weinig, heeft gevolgen voor de groei. In het slechtste geval komen je zaden zelfs helemaal niet uit, of is je plantje al dood voor je een keer hebt kunnen oogsten. Ben jij iemand die hier helemaal geen interesse of aanleg in heeft, dan is het waarschijnlijk beter om er niet aan te beginnen, en gewoon te kiezen voor kant-en-klaar gemak. Vind je het echter wel leuk om hiermee bezig te zijn, en wil je er graag wat tijd en energie in steken, dan is zelf kweken heel leuk om te doen. Verdiep je je er een beetje in, dan hoeft het ook helemaal niet lastig te zijn, en is de kans op succes behoorlijk groot.

Kies voor de zaden en sporen die bij je passen

Of je nu aan de slag wilt gaan met wietzaadjes of met paddo’s, het is belangrijk dat je kiest voor de basis die bij je past. Ben je op zoek naar wietzaadjes? Kijk dan eens hier: https://www.zamnesia.nl/35-wiet-zaden. Je zult zien dat er veel verschillende soorten zijn. Er zijn varianten die aardig wat tijd en vaardigheid vereisen om op de juiste manier op te kweken. Dit zijn planten die vooral geliefd zijn bij meer gevorderde kwekers. Doe je het voor het eerst, kies dan voor een variant die wat sneller tot groei komt en binnen een kortere tijd geoogst kan worden. Deze planten blijven vaak ook wat kleiner, wat ervoor zorgt dat je je nieuwe hobby wat discreter uit kunt voeren.