5 Leuke dingen om te maken van hout voor in de tuin


Sinds afgelopen maart hebben mensen waarschijnlijk gehad voor hun eigen huis (en tuin!) dan ooit. Door de komst van het coronavirus in Nederland werden we allemaal gedwongen om een stuk meer tijd binnenshuis door te brengen, voor de algehele gezondheid in Nederland. Dat betekent dat je soms toch met een andere blik gaat kijken naar je eigen interieur. Heel herkenbaar is het dat een bijkomstig effect hiervan is dat je een hele boel zou willen veranderen. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Wij hebben vijf leuke ideeën verzameld om met hout in de tuin te doen.

Een kist

Opbergruimte komt men al snel tekort, terwijl er over het algemeen veel ruimte in is in de tuin. Hier is het dan ook ideaal om een kist te plaatsen, omdat je hier heel handig spullen kunt opbergen, zonder dat het altijd in het zicht staat (bijvoorbeeld in de woonkamer). Daarnaast kun je een kist in de tuin in de zomer ook uiterst goed gebruiken als iets om op te zitten. Zeker wanneer je er een paar kussentjes op legt, heeft een kist ineens twee functies.

Vogelhuisje

Hoe gezellig is het om af en toe wat tjirpende vogels langs te hebben vliegen, die zich vervolgens nestelen in jouw tuin? Door zelf een vogelnestje te maken, bijvoorbeeld van vurenhout, zorg je dat je erg lief bent voor de dieren, of beter gezegd: vogels, om je heen.

Een bank

Hoewel het misschien klinkt alsof je een professional moet zijn om een bank van hout in elkaar te zetten – hoeft dit het niet zo ingewikkeld te zijn als het klinkt! Denk bijvoorbeeld eens aan ‘simpele’ banken van pallets die je binnen no-time in elkaar kunt zetten.

Vuurkorf

Goed, dit is natuurlijk een vrij voor de hand liggende optie: maar door het plaatsen van een vuurkorf in je tuin kun je direct heel wat gezelligheid creëren. Daarnaast is een van de grootste voordelen van een vuurkorf natuurlijk ook dat je het niet koud hoeft te hebben, want er straalt heel veel warmte vanaf.

Een schildering

Een stuk hout kun je natuurlijk ook altijd op een creatieve manier beschilderen. Zo ben jij creatief bezig, en heb je tegelijkertijd leuke versiering voor in de tuin!