Wat draag jij tijdens een winternacht?


De winter is al even bezig, met koude nachten als gevolg. Voor sommige mensen maakt dat niks uit, die slapen nog steeds naakt of met een T-shirt aan. Andere mensen hullen zich het liefst in een dikke pyjama als ze naar bed gaan. Ga jij een pyjama voor de winter kopen? Dan heb je de keuze uit veel verschillende soorten pyjama. Bij kopen van een warme pyjama is het goed om op de stof te letten. Kies bijvoorbeeld voor een pyjama gemaakt van dikke katoen, badstof, velours, satijn en flanel. 

Pyjama’s van dikke katoen

Een van de minst populaire stoffen voor een pyjama dames is dikke katoen. Deze stof herken je misschien nog wel van de pyjama’s van je opa of oma. Hoewel deze pyjama’s heerlijk warm zijn, dragen ze niet zo comfortabel. Het dikke katoen zorgt ervoor dat het stug is en minder prettig ligt. Katoen zorgt ervoor dat vocht goed opgenomen wordt, maar het houdt ook vocht vast, wat niet prettig aanvoelt als je in bed ligt. Daarnaast is katoen minder warm dan velours of badstof waardoor deze pyjama’s ook vaker goedkoper zijn.

Een warme pyjama van velours of badstof

Een van de meest gekozen stoffen voor een pyjama dames is badstof of velours. Deze stoffen lijken wel op elkaar en zijn beide lekker warm. Een pyjama van badstof bestaat voor 20% uit polyester en 80% uit katoen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de pyjama lekker warm en elastisch is. Velours heeft als kenmerk dat het nog zachter aanvoelt dan badstof. Dit komt doordat velours een geschoren badstof is, waarbij de lusjes waar badstof mee gemaakt is, open geschoren zijn.

Luxe stoffen

Wil jij een pyjama waar je er ook netjes uitziet? Kies dan voor een satijnen pyjama. Satijn is een gladde stof en heeft een chique uitstraling. Deze stof wordt ook vaak gebruikt voor een nachthemd dames. Het satijn heeft als eigenschap dat de stof warm en glad is. Wil je niet dat je gaat zweten in bed, let er dan op dat het een geruwde katoenen binnenkant heeft. Een andere luxe stof is flanel. Flanellen pyjama’s hebben als kenmerk dat de stof gemaakt is zonder synthetische materialen. Je hebt dan dus minder kans op allergische reacties. Flanel rekt daarentegen niet makkelijk mee, wat vervelend kan zijn wanneer je veel draait in je slaap. Daarnaast is het wel lekker warm doordat het gemaakt is van dikke katoen. Echter is het niet zo warm als een pyjama van badstof of velours. Welke pyjama je het beste kan kiezen ligt aan wat jij fijn vindt in bed. Heb je het snel koud? Kies dan voor een pyjama die lekker warm is, zoals badstof en velours. Heb je een gevoelige huid of snel last van allergische reacties? Kies dan voor een flanellen pyjama.