Waarom leer als motorkleding? De voordelen van leren kleding op de motor 


Zodra de eerste mooie dagen aanbreken, zie je grote groepen motorrijders de weg op gaan. Het lijkt misschien tegenstrijdig op een warme zomerse dag, maar voor motorrijders heeft het dragen van leren motorkleding heel veel voordelen. Zo krijg je vaak te horen dat een leren pak vooral heel stoer en sportief is. Maar het voornaamste voordeel is toch echt veiligheid.

Snelheid en veiligheid zijn twee belangrijke peilers wanneer je op een motor zit. Je bent tenslotte een stuk minder goed beschermd dan wanneer je in een auto. zit. Leren motorkleding is zo ontworpen dat het je beschermd. Niet alleen wanneer je valt, maar ook tegen de weersomstandigheden. 

Als een tweede huid

Naast maximale bescherming heeft het dragen van leren motorkleding nog meer voordelen. Het is slijtvast, zodat je motorkleding lang mee kan gaan. En het vormt zich naar je lichaam. Dat komt omdat leer een materiaal is dat mee rekt en daardoor naar verloop van tijd zich vormt naar je lichaam. Daarom is het ook raadzaam om onder je motorpak niets te dragen, behalve op frisse dagen een thermoshirt. Hierdoor voelt het op de motor bijna als een tweede huid. Dat maakt de impact bij een eventuele glijpartij ook minder groot. Weer een stukje veiligheid dus!

Veiligheid en impact

We hadden het net al over een stukje impact bij een glijpartij. Heb je namelijk een ongeval dan kunnen er twee dingen gebeuren. Je glijdt of je rolt. Bij glijden is de grootste wrijving tussen de grond en het leren pak. Wanneer je gaat rollen gebeurt dit ongecontroleerder met alle gevolgen van dien. Daarom zit er in een motorpak harde protectiedelen. Deze delen zitten buiten de leren laag en zorgen ervoor dat je gaat glijden en voorkomt rollen. 

De perfecte outfit

Wil je een leren motorpak aanschaffen? Dan kun je gaan voor een compleet motorpak, maar je kunt ook kiezen voor een losse broek met een jas van leer. Bij bikeroutfit.nl vind je ook leren motorhandschoenen, -schoenen en -laarzen. Nu je weet hoe belangrijk leer is, weet je ook dat je zo ben je optimaal beschermd op de motor!