Wat is bitcoin loophole?


De bitcoin. De online munt en globaal betaalmiddel via het wereldwijde web. Er is geen centrale bank die de munt beheert en de transacties gaat tussen gebruikers onderling. Er wordt veel over de bitcoin gezegd en geschreven. Net als de bitcoin loophole. Maar wat is dit eigenlijk?

Hoe werkt de bitcoin?

Voordat we dit uitleggen is het belangrijk om uit te leggen hoe de bitcoin werkt. Alleen mensen die handelen in bitcoins kunnen er ook gebruik van maken en de handel gaat van persoon tot persoon. Je kunt bitcoins kopen met euro’s en deze bitcoins staan vervolgens in je digitale portemonnee. Net als een echte munt, zoals de dollar of euro, kan de bitcoin in waarde veranderen wat een aantal gevolgen kan hebben voor jouw bitcoin investering. Je moet de bitcoin goed in de gaten houden want het kan zomaar zo zijn dat jouw bitcoin ineens minder waard wordt.

Loophole

Een loophole is een app die de bitcoin voor jou in de gaten houdt wanneer jij dit niet kan doen. Zie het als een soort robot of een geautomatiseerde software die het werk uit de handen van de bitcoin handelaar neemt. Door middel van algoritmes is het de bedoeling dat de app ervoor zorgt dat je de hoogste en efficiënte deal aan kan gaan. Op deze manier moet je zoveel mogelijk winst genereren. 

All day and all night!

Het voordeel van een bitcoin loophole is dat deze dag en nacht het bitcoin-netwerk kan checken en sneller een trade kan maken dan een mens. Hierdoor kun jij alsnog verder met je baan en andere dingen in het dagelijks leven.

Toch is er een nadeel; de robot kan nooit 100% winst garanderen. Of de bitcoin loophole betrouwbaar is, is hierdoor moeilijk te zeggen. Elke loophole heeft zo zijn risico’s en kan leiden tot verlies. Het is handig, maar brengt wat risico’s met zich mee.

Wist je dat?

Er een land is waar ze bitcoins als valuta erkennen. De Vrije Republiek van Liberland ligt tussen Kroatië en Servië en heeft een klein oppervlakte. Het stuk land ligt in de meander van de Donau. Vit Jedlicka, de oprichter van het onafhankelijke land, vond op de kaart een stukje onbenut land die hij vervolgens opeiste. Dit is in 2015 gelukt en nu ziet de activist de Bitcoin als erkend betaalmiddel.