Waarom autoverzekeringen alleen maar duurder worden


Het coronavirus heeft veel invloed gehad op de mobiliteit van de mensen in Nederland. Door diverse Lockdowns hebben veel Nederlanders van huis uit moeten werken en hebben onze auto’s wat vaker dan gewoonlijk stilgestaan. Er zijn het afgelopen jaar minder kilometers afgelegd met de auto en er zijn minder ongelukken veroorzaakt. Je zou dan denken dat dit een positief effect zou hebben op de hoogte van de autoverzekeringen. Er zijn echter meer factoren die bij de berekening van je autoverzekering komen kijken. Wanneer je een zo goedkoop mogelijke premie wilt afsluiten, is het belangrijk om de premies van verschillende verzekeraars te bekijken. Het kan echter welt voorkomen dat je premie voor je autoverzekering stijgt, nadat je je autoverzekering hebt afgesloten. In dit artikel leggen wij uit hoe dat mogelijk is.

Waarom stijgt de premie van mijn autoverzekering?

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor de premie van je autoverzekering stijgt. Zo stijgt de premie van je autoverzekering als je bijvoorbeeld vaak schade rijdt met je auto. Ook kan de hoogte van je premie stijgen, als je bepaalde aanpassingen aan je auto doet. Verder kan de premie van je autoverzekering ook stijgen, doordat verzekeraars tussentijds besluiten om de premies voor de verzekeringsnemers te verhogen. Als verzekeraars dit doen, zullen de premies voor alle verzekerden duurder worden.

Factoren die invloed hebben op de hoogte van je premie

Er zijn factoren die invloed hebben op de hoogte van je premie. Bij deze factoren is het risico op schade groter, waardoor je meer premie moet betalen. Voorbeelden van zulke factoren zijn:

– Je bent in bezit van een zware auto.
– je bent in bezit van een snellere auto.
– Je bent jonger dan 24 jaar oud.
– Je bent ouder dan 60 jaar oud.
– je hebt een negatieve aantal schadevrije jaren.
– Als je vaak schade hebt gereden in een relatief korte tijd.

Met hoeveel mag je verzekeraar verhogen?

Met hoeveel procent mag je verzekeraar je premie verhogen? Goeie vraag. Als je premie met meer dan 10 procent stijgt, kan dat onprettig aanvoelen. Echter is zo een procentuele stijging in praktijk weldegelijk mogelijk. Volgens Kifid mag een verzekeraar je premie met tientallen procenten verhogen. Echter moet er voor een premiewijziging wel een geldige reden zijn.

Premiewijziging. Wat nu?

Wanneer je te maken hebt met een verhoging van je premie, is het verstandig om toelichting te vragen op je premieverhoging bij je verzekeraar. Ook kun je na de wijziging van je premie kijken of je goedkoper uit bent bij een andere verzekeraar. Als je op zoek bent naar goedkope autoverzekeringen, dan kun je via Verzekering.nl gemakkelijk een verzekering vinden,, die goed past bij jouw situatie. Via Verzekering.nl kun je de goedkoopste verzekeringen voor je auto vergelijken en afsluiten. Bekijk je opties op Verzekering.nl.

Vergelijk goedkope autoverzekeringen>

Ben je op zoek naar de beste autoverzekering tegen de scherpste prijs? Via Verzekering.nl kun je goedkope autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Op onze site kun je gebruikmaken van de vergelijkingstool. Als je onze vergelijker invult, weergeven wij aan de hand van jouw ingevulde gegevens de goedkoopste verzekeringen. Zo kun je een verzekering vinden die goed aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Wil je geld besparen op je autoverzekering? Vergelijk dan de beste en goedkoopste autoverzekeringen.