Lentekriebels vinden hun weg naar je huiskamer


Als het eerste lentezonnetje zich aandient en de natuur in het teken staat van nieuwe leven, heeft dat steevast invloed op ons gemoed. Een nieuwe lente en een nieuw begin betekent voor velen ook nieuwe impulsen willen aanbrengen in het interieur. Betekent dit ook een hernieuwd inzicht in je smaken, of ga je voor een ander maar toch ‘oud vertrouwd concept’? Wij deden voor een betrouwbare woonwinkel Zutphen aan en Robin van Onstein Meubelen nam ons mee langs de belangrijkste trends voor 2022.

  1. Duurzame materialen

De mondiale trend van verduurzaming zet zich ook in het interieur onverminderd voort in 2022. Steeds meer designmerken hebben een volwaardige collectie die vaak ook voorzien is van verschillende duurzame keurmerken. Daarbij worden keuzes gemaakt die zowel qua materiaal als in het productieproces beter zijn voor de mens en de natuur. Verantwoorde meubels dus, van hoge kwaliteit en in vrijwel alle stijlen.

  1. Karakter in je interieur

Veel mensen zoeken naar meubels met het liefst een uniek karakter en daardoor zijn handgemaakte meubels erg populair. Echt ouderwets vakmanschap dus – en vaak is dat nog altijd meesterschap. Daaraan gekoppeld vind je met name materialen die uniciteit herbergen, zoals mangohout. Een materiaalsoort waarbij geen product exact hetzelfde is en die een exotisch karakter naar ons koude kikkerlandje brengt.

  1. Ronde vormen

In 2022 zullen ronde of organische vormen weer een belangrijke rol gaan innemen in de Nederlandse huiskamers. Sinds de covid-uitbraak zijn we meer dan ooit op huis aangewezen en daarbij hechten we aan warme en gezelligheid. Meubels met rondingen creëren een vriendelijke en warme uitstraling. Ideaal dus om toe te voegen aan je interieur.

  1. Lichte kleuren

Naast het gegeven dat de lente een periode is van meer licht … snakte de samenleving tijdens de coronacrisis maandenlang ook nadrukkelijk naar lichtpuntjes die het einde van een lastige tijd gingen betekenen. In het interieur zien we dat terug. Pastelachtige kleurtinten winnen aan terrein en passen uitstekend bij de natuurlijke uitstraling van duurzame materialen. Ze brengen kalmte en rust in de hectische 24-uurs samenleving.

  1. Industriële look

Niet geheel nieuw, maar onverminderd populair is de industriële look. De combinatie van staal met andere materialen als hout of stof en de vaak robuuste uitstraling kan leiden tot een vaak stoere, maar soms ook erg chique uitstraling. Ook hier zie je weer natuurlijke kleuren en ruwe materialen die een eigentijdse sfeer creëren. Verschillende merken bieden hierin echt handgemaakte meubels aan – passend bij de tijd en de waardering die er is voor de ambacht van meubelmaker.

  1. Vintage voelt verantwoord

Waar er periodes waren waarin alles en iedereen er strak en gelikt uit moest zien, is het niet meer erg om niet helemaal perfect te zijn. Dat is immers niemand, dus ook je interieur mag best wel een krasje bevatten, hoeft niet uit allemaal strakke lijnen te bestaan en kan prima een beetje verweerd zijn; materialen als brons en tin zijn daardoor erg populair. Vintage past ook helemaal bij de trend dat tweedehands materialen best mogen prevaleren boven gloednieuw.

  1. Bekijk de nieuwe collecties

Of je nu op zoek bent naar dat ene bijzettafeltje of dressoir … of het tijd vindt voor een make-over van je complete interieur; dit is de ideale tijd om lekker te gaan woonwinkelen. De nieuwe collecties staan op je te wachten en kunnen je woonwensen prikkelen. Bij veel woonwinkels staan er vaak interieurontwerpers voor je klaar om je van gratis advies te voorzien. Ga er dus lekker op uit en laat je inspireren!