Dit is hoe de kosten van een haartransplantatie berekend worden


De termen ‘kosten’ en ‘haartransplantatie’ gaan hand in hand met elkaar. Veel mensen die een eventuele transplantatie overwegen, willen op voorhand alles weten over de kosten. Geldt dit ook voor jou? Dan doe je er verstandig aan om onderstaande uitleg goed door te nemen. 

 

Van tal van factoren afhankelijk

Wat de exacte kosten voor een haartransplantatie zijn, is afhankelijk van tal van factoren. Sommige factoren spelen een bepalende rol, terwijl andere factoren slechts een aanvulling op de bepalende factoren zijn. Over de belangrijkste factoren lees je hieronder het een en ander.

 

Per kliniek verschillend

Ben je op zoek naar de beste haartransplantatie kliniek? Dan is de kans groot dat je de klinieken op het gebied van prijs met elkaar gaat vergelijken. Dat is op zich logisch en ook een aanrader, aangezien elke kliniek haar eigen prijzen hanteert. Door een goede vergelijking tussen de klinieken te maken, kan je het nodige geld besparen.

 

Per specialist verschillend

Het is ook goed mogelijk dat de kosten per specialist verschillend zijn. Doe hier goed navraag voor, maar kies sowieso voor een specialist uit Nederland. Je kunt ook voor een kliniek in bijvoorbeeld Turkije kiezen, maar dan ben je niet van het allerbeste resultaat verzekerd.

 

Per methode verschillend

Een specialist kan op dit moment uit meerdere methoden kiezen. Elke methode heeft zijn eigen behandelduur en daarmee ook zijn eigen prijskaartje. Als je voor de voordeligste methode wilt gaan, kies je voor de FUT methode. Die methode is voordeliger dan de FUE methode, maar is wel minder goed/duurzaam. Mede daarom adviseren de meeste specialisten momenteel om voor de FUE methode te gaan.

 

Per behandeling verschillend

Wil je alleen iets aan je haarlijn of inhammen doen? Of wil je je volledige achterhoofd laten behandelen? Uiteraard is ook dit bepalend voor de uiteindelijke kosten van de behandeling. Des te meer haarzakjes de specialist moet behandelen, des te hoger de kosten uitvallen.

 

Tips om de kosten zo laag mogelijk te houden

Ben je op zoek naar het antwoord op ‘wat kost haartransplantatie?’. Dan heb je hierboven al kunnen lezen dat er geen eenduidig antwoord op deze vraag gegeven kan worden. Wat echter wel gegeven kan worden, zijn twee handige tips waarmee je de kosten zo laag mogelijk kunt houden:

 

  • Vraag bij meerdere klinieken een intakegesprek aan: aan de hand van dit intakegesprek kan je een goede vergelijking maken. Let hierbij op het tarief, maar ook op het gevoel dat je bij de specialist/kliniek hebt.
  • Wacht een aanbieding af: een haartransplantatie aanbieding kan mogelijk erg interessant voor je zijn. Hiermee profiteer je van een kostenbesparing, terwijl je alsnog van een prima resultaat verzekerd bent. Aan de methode en de specialist verandert immers niks, maar aan het prijskaartje wel!