Waar laat ik mijn puin tijdens een verbouwing? 


Ga je beginnen aan een verbouwing aan je woning? Dan is het belangrijk dat je goed omgaat met sloopafval. Goed scheiden het huren van de juiste containers en meer tips vind je in dit artikel. 

De laatste jaren wordt er enorm veel verbouwd in Nederland. Niet alleen nieuwbouwwoningen schieten als paddenstoelen uit de grond, ook oudere woningen worden weer gerestaureerd. Want we willen zo goed mogelijk ons huis isoleren zodat we in een fijn klimaat kunnen leven. Maar ook zo min mogelijk gas en energie verbruiken. Bij een grote renovatie of verbouwing komt veel bouwafval kijken. Hoe ga je hier nu precies mee om? 

Wil je een container huren hilversum of in de buurt van Hilversum? Klik dan op de link voor meer informatie.

Huur je juiste container 

De eerste stap die je moet ondernemen is om de juiste container te huren. Hiervoor moet je dus eerst een goed en helder plan maken. Want wanneer je gaat slopen welke materialen komen dan eigenlijk tevoorschijn? Wanneer jij een bouw & sloopcontainer huurt dan ben je niet gelijk efficiënt bezig. Misschien komt er namelijk alleen maar steen en beton als puin uit je woning. Of je hebt vooral met hout te maken. Zodra je gaat voor een algemene container betaal je hier ook meer voor. Dit omdat al het puin dan op één bult gaat en het niet kan worden gescheiden. 

Kijk dus goed wat het bouwafval is en huur desnoods twee verschillende containers, dan ben je soms nog goedkoper uit. Container huren almere? Het kan een stuk goedkoper zijn om een container in de buurt te huren. 

Voordelen van een container bij de deur 

Je zal vast weleens met een aanhanger richting een vuilstort zijn gereden. Vaak mag je namelijk iedere maand of ieder jaar een totaalgewicht aan bouwafval gratis storten bij de vuilstort. Maar wanneer jij een grote verbouwing hebt is dit natuur inefficiënt. Een bouwcontainer wordt voor je deur afgeleverd. Vaak op een parkeerplaats voor de deur. Je spreekt met de desbetreffende partij af hoe lang je hem nodig hebt en vervolgens staat hij die periode bij je op de stoep. Je kan dan makkelijk op en neer blijven lopen met kruiwagens aan bouwafval. Dit scheelt je enorm veel extra kilometers om te maken richting de vuilstort. 

5 Tips voor jouw bouwafval:

We hebben nog een aantal korte tips voor je op een rij gezet: 

#1 Controleer bij de gemeente hoe je kleinere hoeveelheden bouwafval gescheiden kan inleveren. Dit zorgt uiteindelijk voor een soepeler verloop in de afvalstraat van de vuilstort. 

#2 Weet wat wel en niet mag bij de vuilstort. Denk hierbij goed aan veiligheid en regels rondom bijvoorbeeld asbest, gasflessen en olie. 

#3 Sloop handig. Dit betekent dat je niet te grof te werk gaat, maar ook materialen probeert her te gebruiken. 

#4 Nieuwe artikelen en materialen komen vaak in plastic of karton. Deze kunnen in grote bigbags ingeleverd worden. Hiervoor heb je geen aparte container nodig, maar kan je wel gescheiden inleveren. 

#5 Kijk of je met een buurman om de hoek die ook aan het verbouwen is samen een container kan huren. Dit scheelt weer in de kosten.