Hoe kom ik af van overgebleven grond na een verbouwing?


Ga je binnenkort je tuin volledig renoveren? Laat je een gaaf zwembad in je tuin aanleggen? Of wil je je huis uitbouwen? In al deze situaties moet je het nodige grond afvoeren. Wat je met deze grond kunt doen, is niet altijd even duidelijk.

In veel gevallen gaat het om grote hoeveelheden grond. Ga maar eens na hoeveel grond er vrijkomt als je een gat van 1 meter bij 1 meter graaft. Bij een grote verbouwing gaat het al snel om een veel groter gat; de hoeveelheid grond is hierdoor indrukwekkend te noemen.

Dit grond afvoeren is echter niet al te gemakkelijk. Je kunt het eventueel in een aanhanger scheppen, maar deze aanhanger moet dan wel stevig genoeg zijn. Ook moet je goed rekening houden met het maximaal belastbare gewicht van de aanhanger.

Er is gelukkig een betere optie om grond af te voeren. Wat deze optie is, wordt hieronder besproken.

Afvalcontainer

Een afvalcontainer huren is dé oplossing voor bovenstaand probleem. Door een afvalcontainer te huren, geniet je van de nodige voordelen:

  • De container wordt gebracht en opgehaald. Als je een afvalcontainer gaat huren, moet je twee data met de verhuurder afspreken. Het gaat hierbij om de datum waarop de container gebracht wordt en om de datum waarop de container weer opgehaald wordt. Ideaal dat je hier zelf niks voor hoeft te doen, niet waar?
  • Vlakbij je tuin neer te zetten. Een ander voordeel is dat je zo’n container vlakbij je tuin neer kunt zetten. Als je al het grond in kruiwagens naar de container brengt, betekent dit dat je hier niet al te ver voor hoeft te rijden. Gemak dient de verbouwer!
  • Behoorlijk groot. Bij het huren van een afvalcontainer kun je uit veel afmetingen kiezen. Ongeacht voor welke afmetingen je kiest, kun je het nodige grond afvoeren. Ideaal bij de grotere verbouwingen dus.
  • Betaalbaar: als je zelf het grond gaat vervoeren, loop je tegen de nodige kostenposten aan. Bij het huren van een afvalcontainer is hier geen sprake van; dit is zelfs behoorlijk betaalbaar te noemen. 

Al met al is een afvalcontainer huren een verstandige keuze. Je maakt het makkelijk voor jezelf, je hoeft hier geen vermogen aan te spenderen en je hebt voldoende keuze. Je hebt de keus uit meerdere containers, maar ook uit meerdere aanbieders.

Je doet er verstandig aan om bij meerdere aanbieders een offerte op te vragen. Aan de hand van de offertes ben je in staat om een goede vergelijking te maken. Uiteindelijk kun je daardoor voor de goedkoopste aanbieder kiezen. Dat maakt het afvoeren van de grond alleen maar voordeliger.