Vier tips die de gezondheid op kantoor flink verbeteren


Rugpijn, vermoeide ogen, en een mentale dip; het zijn bekende klachten voor mensen die veel en lang achter een bureau werken. Voor je eigen gezondheid en die van je collega’s of medewerkers is het belangrijk om daar wat aan te doen. Schaf bijvoorbeeld ergonomische producten aan, zoals mechanische toetsenborden of ergonomische bureaustoelen. Ook zorgen natuurlijk licht en voldoende beweging voor gezonde werknemers. Lees snel verder en ontdek hoe jij de mentale en fysieke gezondheid op kantoor flink verbetert! 

Schaf ergonomische producten aan

Wist je dat de verkeerde zithouding kan leiden tot rug- en nekklachten? Daarom is het goed om ergonomische producten te overwegen. Dez e zijn speciaal ontworpen om de natuurlijke houding van je lichaam te ondersteunen. Denk aan ergonomische bureaustoelen die de rug en armen ondersteunen. Ook de juiste toetsenborden en computermuizen gaan een hoop klachten tegen. Zorg er wel voor dat ze goed zijn afgesteld. Zo sluiten ze perfect aan op de behoeften van de gebruiker! 

Ga wat vaker staan of lopen

Ook zijn voldoende beweging en een wisselende houding erg belangrijk om klachten tegen te gaan. Te lang zitten kan leiden tot vervelende gezondheidsproblemen. Een ander ergonomisch product dat daarbij helpt is een verstelbaar bureau. Hierbij kun je het werkblad omhoog en omlaag bewegen. Zo geeft het je de mogelijkheid om staand te werken. Naast het verminderen van vervelende klachten, verhoogt het ook nog eens de productiviteit. Daarnaast zorgt een korte wandeling door het kantoor voor een goede bloedsomloop! 

Zorg voor voldoende natuurlijk licht

Daarnaast doet natuurlijk licht veel voor de mentale gezondheid van je collega’s en werknemers. Het heeft vooral invloed op onze slaapkwaliteit, stemming en energieniveau. Vooral tijdens de donkere dagen is dit extra belangrijk. Zorg dus voor een werkplek met veel ramen en laat natuurlijk daglicht naar binnen schijnen. Mocht dit echt niet mogelijk zijn; overweeg dan het aanschaffen van lampen die dit nabootsen. Ga tijdens de pauze voor een gezamenlijke wandeling voor nog meer blootstelling aan daglicht en frisse lucht.

Moedig werknemers en collega’s aan

Tot slot is het erg belangrijk om iedereen op kantoor aan te moedigen om gezonder bezig te zijn. Vertel ze dat het belangrijk is om regelmatig pauzes te nemen en te gaan staan. Leg ze vooral de gezondheidsvoordelen ervan uit. Wie weet kun je door de dag heen een stretch-sessie organiseren. Zo komt iedereen even los van het werk en kunnen ze zo nog productiever aan de slag. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze zich gezonder gaan gedragen, maar verbetert ook de relaties die ze met elkaar opbouwen. 

Op deze manier werken jullie samen aan een gezondere werkomgeving. Dit maakt het werk op kantoor fysiek en vooral ook mentaal een stuk gezonder. Dus, ga voor ergonomische producten en zorg voor voldoende natuurlijk licht. Moedig je werknemers of collega’s aan en verbeter samen de gezondheid op kantoor!