Tips en adviezen voor het kopen van een draadloze speaker


Een draadloze speaker is eigenlijk een soort box waarmee je muziek kunt afspelen. Eigenlijk is het dus een muziekspeler en een speaker in één. Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk met je mobiel verbinding maken, hierdoor kun je overal genieten van muziek. Maar waar moet je nu eigenlijk opletten bij het kopen van een draadloze speaker? Wij vertellen het jou in deze blog! 

Een draadloze speaker werkt vaak op basis van bluetooth. Je hebt geen kabel nodig. Daarom noemen ze het natuurlijk ook een draadloze speaker. De meeste draadloze speakers kun je gemakkelijk opladen door middel van een accu en een oplader. Maar in een paar gevallen kun je ook een draadloze speaker op batterijen hebben. Dat laatste raden we je wel af, omdat een draadloze speaker daardoor niet zo duurzaam is. . 

Hoe werkt een draadloze speaker?

We zeiden het net al eventjes, maar de meeste draadloze speakers werken op basis van bluetooth. Hierdoor kun je makkelijk verbinding maken met bijvoorbeeld je laptop of telefoon. Op basis hiervan kun je vervolgens je favoriete muziek afspelen. Maar er is meer dat jou kan helpen. Zo kun je ook kiezen voor een draadloze speaker op basis van Apple Airplay bijvoorbeeld of door gebruik te maken van jouw eigen netwerk. Denk aan je wifi-verbinding. 

Het is goed om voor jezelf te bepalen hoe jij straks gebruik wilt maken van je draadloze speaker. Zo kun je gerichter gezoeken. 

Verschillende soorten draadloze speakers

Er zijn verschillende soorten draadloze speakers. Zo heb je allereerst een draagbare speaker. Deze zijn vaak bedoeld om onderweg mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een kleine box voor op het strand op of de camping. Vaak zijn dit ook de goedkoopste draadloze speakers die er zijn. 

Daarnaast heb je ook draadloze speakers op basis van een docking station. Dan is er dus een soort apparaat dat alleen werkt als jij jouw smartphone of mp3-speler erin zit. En daarnaast is er ook nog een draadloze speakerset, ook zeer geschikt als mooi cadeau. Dan heb je dus meerdere boxen draadloos in de kamer staan. En dan kun je er vanuit één punt alles beheren. Bijvoorbeeld door je Google Assistant te gebruiken. 

Waar wil ik straks mijn muziek vanaf laten spelen?

Je kan dus heel gemakkelijk je muziek afspelen vanaf je mobiele telefoon. Maar je kan er ook voor kiezen om een tablet of een computer te gebruiken. Maar wat als je nog heel veel cd’s hebt liggen thuis. Kun je die dan niet meer gebruiken? Het antwoord ligt in het midden. Veel muziek kun je tegenwoordig ook vinden op bijvoorbeeld Spotify. Maar vaak kun je ook een cd-speler koppelen aan een speaker door middel van de juiste kabels. 

Is er nog iets waarop ik kan letten bij het kopen van een speaker?

Jazeker. Er zijn een aantal dingen waar je even op moet letten. Zo staat er vaak bij wat het frequentiebereik is van een draadloze speaker. Een kleine draadloze speaker reikt minder ver dan een grotere natuurlijk. Ook is het goed om altijd even te kijken naar de batterijduur. Kun je er langere tijd mee doen zonder dat het apparaat aan stroom zit? Of is de speaker al na 3 nummer leeg?