Slecht ter been: dit kun je in huis aanpassen zonder te verbouwen


Als je om wat voor reden dan ook (tijdelijk) slecht ter been bent, kan dit soms voor frustraties zorgen binnen je eigen huis. Leven in een omgeving die niet aan je behoeften voldoet, qua mobiliteit en comfort, is ronduit vervelend. Je kunt ervoor kiezen om de hele boel te renoveren, echter hier zit natuurlijk een (flink) prijskaartje aan. Ook is er een mogelijkheid om slechts een aantal aanpassingen te doen, welke er toch voor zorgen dat het allemaal een stuk aangenamer wordt.

Een traplift

Woon je in een huis ‘met een boven’ dan is het uiteraard erg lastig om daar te komen, als je slecht ter been bent. Een oplossing hiervoor kan het plaatsen van een traplift zijn, waarvoor je perfect terecht kunt bij 123Trapliften. Zij bieden tweedehands trapliften, welke volledig zijn nagekeken en dus functioneren als een hele nieuwe traplift. Er is een mogelijkheid om een traplift te huren, wat handig is voor mensen die er tijdelijk eentje nodig hebben, om bijvoorbeeld te revalideren. Daarnaast zijn er ook trapliften welke te koop zijn, voor als je deze een langere tijd nodig hebt. De deskundige adviseurs bespreken graag de mogelijkheden en zullen, na een meting van de trap, komen met een vrijblijvende offerte.

Huren van een traplift

Men biedt bij 123Trapliften goedgekeurde tweedehands trapliften aan, welke helemaal worden gecheckt voor plaatsing. De rails wordt voorzien van nieuwe bedrading en er wordt een nieuwe accu geplaatst. Indien de stoel wel wat nieuwe bekleding kan gebruiken, wordt deze volledig opgeknapt.

De kosten voor het huren van een traplift zijn verschillend per model. Indien je een rechte trap hebt, dan zal de prijs voor de traplift lager liggen, omdat het gemakkelijker is om hiervoor een rails te maken. De bedragen voor een traplift – voor een rechte trap – beginnen bij [EN2] 750 euro. Heb je een trap met een bocht, dan moet je rekenen op een beginbedrag van 1250 euro. Daarnaast kost een tweedehands traplift huren je ook het afgesproken huurbedrag (dit is al mogelijk vanaf 70 euro per maand).

Kopen van een traplift

Wil je toch langer gebruik maken van een traplift, dan kun je er ook eentje kopen. Een tweedehands traplift kost gemiddeld tussen de €1.500,- en €4.000,-. Ook hier hangt het er vanaf of je een rechte trap hebt, of eentje met een, of meerdere bochten. Hieronder is een prijsindicatie te vinden, maar je kunt uiteraard voor jouw specifieke situatie een offerte opvragen;

  • Rechte traplift: vanaf €1.490,-
  • Traplift met 1 bocht: vanaf €2.490,-
  • Traplift met meerdere bochten: vanaf €2.690,-

Badkamer

Als je iets niet wilt, dan is het uitglijden in de badkamer. Het risico is echt wel heel groot als je er niet voor zorgt dat er antislipmatten op de grond liggen. Heb je een bad, dan zijn er speciale badstoelen met rugleuning en armleuningen. Toch zullen de meeste mensen een voorkeur hebben voor de douche. Een opklapbare douchestoel is zo geïnstalleerd en zeker wel aan te raden als je (nog) niet langdurig kunt staan. Deze kun je na de betreffende periode natuurlijk ook prima laten hangen. Er zijn overigens ook bedrijven die douchestoelen verhuren, wat natuurlijk nog wat makkelijker is.

Slaapkamer

Heb je moeite met in- en uit bed komen dan is het belangrijk om de slaapkamer aan te passen. Verhoog het bed en plaats handgrepen aan elke kant van het bed. Zorg dat [EN6] ook hier een antislipmat naast het bed ligt, zodat je niet uit kunt glijden. Moet je er in[EN8]  de nacht uit voor bijvoorbeeld een toiletbezoek, plaats dan wat kleine lampjes, welke bijvoorbeeld reageren op beweging. Je kunt dan zien waar je heengaat en je wekt waarschijnlijk je partner minder snel.