Paragnost definitie, wat is een paragnost?


Wanneer je je wat meer gaat verdiepen in spiritualiteit zul je al snel geconfronteerd worden met het begrip ‘paragnost’ – een persoon met een zesde zintuig, zo owrdt vaak gezegd. Weet je niet precies wat een paragnost is of wil je je er simpelweg wat meer in verdiepen? Lees dan gauw verder, want in dit artikel vertellen wij je uitgebreid wat een paragnost precies doet.

Volgens spiritueel woordenboek is een paragnost: Een paragnost is iemand met een paranormale gave. Een paragnost beschikt over een zesde zintuig waarmee hij of zij contact kan leggen met onzichtbare energieën. Dat kan op verschillende manieren; helder zien, voelen, horen, ruiken of weten. Een paragnost vangt zo gedachten, gevoelens, herinneringen of visualisaties van een levende persoon of een overledene op.

Paragnosten worden vaak ingezet bij persoonlijke vragen of advies, of bij het zoeken naar contact met overleden dierbaren. Ook bij het oplossen van misdaden worden paragnosten zo nu en dan door de politie geraadpleegd. Paragnost betekent letterlijk ‘bijzonder zintuigelijke waarnemer’ en het belangrijkste onderscheid tussen een paragnost versus een niet-paragnost is dat een paragnost meer kan waarnemen dan een ‘normaal’ persoon. Dit is niet per se hetzelfde als hoog gevoeligheid / hoogsensitief zijn.

Hooggevoeligheid

Hoewel in de volksmond steeds vaker gebruikt als iemand snel emoties aanvoelt, terwijl het in de spirituele wereld je eigenlijk alleen kan spreken van hoogsensitiviteit als iemand meer aan kan voelen dan een gemiddeld mens. Toch is hooggevoeligheid en paranormaal begaafd zijn iets totaal anders.

Medium

In de meeste gevallen is een paragnost ook werkzaam als een medium, en werkt als een soort verbindend middel tussen de aarde en het spirituele. Paragnosten zijn tegenwoordig ook steeds vaker online werkzaam, denk aan een paragnosten chat of andere media waar je paragnosten online kunt vinden. Niet alle paragnosten zijn ook helderziend, -voelend of -horend, maar iedereen die helderziend is is wel een paragnost.

Zelf meer ontdekken in spiritualiteit

Ben je nieuwsgierig naar spiritualiteit en zou je je hier meer in willen verdiepen? Dit kan je op veel manieren doen. Je kunt een medium bezoeken, een astrologie-expert of tarotkaarten laten leggen. Boeken lezen over spiritualiteit helpt ook heel erg om je in het onderwerp te verdiepen.