Op zoek naar een salontafel? Deze tips helpen je verder!


Je hebt de bank uitgezocht, weet al waar de tv komt te staan of te hangen, maar nu nog iets waar je je kopje koffie, je eten of mooie bloemen op te zetten. De keuze voor een salontafel kan lastiger zijn dan die voor bijvoorbeeld een bank. Daarom hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet die jou helpen bij je keuze!

  1. Kies de juiste hoogte

Klinkt logisch, en dat is het ook. Maar toch wordt de fout nog wel eens gemaakt dat een salontafel wordt aangeschaft die te hoog of te laag is in verhouding tot de bank of de stoelen. Je wil niet hoeven bukken of op te staan als je je drinken van de salontafel wil pakken. Ook niet onbelangrijk is de hoogte waarop je tv staat, als je spullen op je salontafel zet ter versiering moeten die niet in je zicht staan als je tv kijkt.

  1. Maak gebruik van de ruimte

Als je veel ruimte hebt in je woonkamer maakt het niet zoveel uit als je een grote salontafel in huis haalt, maar als je wat minder ruimte hebt kan dit problematisch zijn. Gelukkig zijn er daarom genoeg salontafels te vinden die uit meerdere onderdelen bestaan die je onder elkaar kunt schuiven. Zo kun je ze gebruiken als er bezoek is, maar schuif je ze net zo makkelijk weer onder de ander als je gaat stofzuigen.

  1. Bepaal de juiste vorm

Salontafels zijn er in alle maten, maar ook alle vormen. Dus kijk wat het beste past, zowel qua interieurstijl als qua ruimte. Je kunt met de vorm zorgen voor meer ruimte voor je bank of andere meubels, maar je kunt er ook een nieuwe dimensie mee geven aan je woonkamer. Een ronde tafel bij een rechthoekige bank zorgt bijvoorbeeld voor een heel andere aanblik omdat je de rechte lijnen onderbreekt.

  1. Wees niet eigenwijs en vraag om hulp!

Het is heel verleidelijk om te denken dat je het allemaal zelf wel kunt, maar een professionele blik is nooit verkeerd. Schakel de hulp in van bijvoorbeeld Sfeer.nl. Daar kun je terecht voor een breed aanbod aan salontafels, maar je kunt ook bij ze terecht met al je vragen. Kijk dus eens naar de salontafels van Sfeer.nl, stel je vragen en maak je keuze!