De grootste hits spelen op een keyboard


Een keyboard is een geweldig instrument, dit komt omdat bijna alle nummers die ooit geschreven zijn nagebootst kunnen worden op een keyboard. Veel verschillende stijlen zijn dan ook mogelijk, en je kan dan wel zeggen dat het een instrument is voor iedereen! Maar voor dat je een keyboard gaat aanschaffen moet je bedenken welke je wilt. Een keyboard met 61 toetsen? Of toch liever een ander?

De toetsen van een keyboard

De toetsen van een  keyboard zijn zwart en wit. De meerderheid is wit, de andere zijn zwart. De witte toetsen zijn de noten en hebben de eerste zeven van het alfabet is als naam gekregen, namelijk A tot en met G. De zwarte toetsen noemen we “halve noten”. De zwarte toetsen zijn ontstaan omdat een hele rij witte toetsen onoverzichtelijk was. Dankzij de zwarte toetsen kon je makkelijker de juiste noot van de witte toets opzoeken. Het gekke is, dat het niet altijd zwart en witte kleuren zijn geweest. Vroeger werden toetsen van een orgel gemaakt van ivoor. Pas vanaf 1940 kwamen er alternatieven voor de ivoren toetsen op de markt. Later kwam er een verbod op de ivoorhandel. Vanaf dat moment worden toetsen dus gemaakt van hout met een laagje kunststof. Mocht het verbod op ivoorhandel vandaag de dag er nog steeds niet zijn, dan waren de toetsen van een keyboard nu misschien ook wel van ivoor!

Een orgel

De historie van een keyboard komt dus bij het orgel vandaan. Een orgel was te groot voor de woonkamer en was het niet draagbaar en daarom zocht ment naar iets anders. Een Amerikaan genaamd Bob Moog bouwde al in 1964 een synthesizer, wat de voorloper van een keyboard is. Rond 1980 is het eerste keyboard ontstaan, wat dus is gebaseerd op een synthesizer.

Bij deze partij kan je een keyboard aanschaffen

Wil je ook graag een keyboard kopen? Of wil je hier meer informatie over? Neem dan eens een kijkje op de website van MaxiAxi. Hier kun je terecht voor keyboards waar jij je helemaal op kunt uitleven. Bekijk dus snel hun aanbod en plaats je bestelling!