Ooglaserbehandeling kosten


Is brillen geen optie voor jou, dan kun je gaan voor een ooglaserbehandeling. Een ooglaserbehandeling is een ingreep die middels een laserstraal de vorm van het hoornvlies aanpast. Dit zorgt ervoor dat refractieafwijkingen gecorrigeerd kunnen worden. In deze blog vertellen we je hoeveel een ooglaserbehandeling je zal kosten.

Wat kost een ooglaserbehandeling?

Wil je graag je ogen laten laseren, dan moet je zeker op de hoogte zijn dat er verschillende tarieven gehanteerd kunnen worden. Dit is omdat de prijs afhankelijk is van verschillende factoren. Enkele factoren die bepalend zijn onder andere de arts die je zal behandelen, de methode van het laseren en hoe complex je oogafwijking is. Dit maakt dat je pas exact kan weten hoeveel je moet betalen voor een ooglaserbehandeling, nadat er een grondige onderzoek gedaan is. Maar je mag ervan uitgaan dat je tussen de 1300 en 1900 euro zal moeten betalen voor een ooglaserbehandeling. Bij Visus Oogkliniek kan je terecht voor de ooglaserbehandeling.

Welke ooglasermethoden bestaan er?

Voor het laseren van je ogen zijn er verschillende methoden die toegepast kunnen worden. De verschillende methoden die gebruikt kunnen worden zijn onder andere de ReLEX SMILE, LASIK, Epi-Lasik, PRK en Lasek. Het verschil tussen de verschillende technieken ligt hem vooral in de wijze hoe de ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd. Los van het prijsverschil is het verder ook zo dat er een verschil zit in de herstelperiode na de behandeling. De kosten lopen dus op wanneer voor je voor de methode kiest die enorm populair is en tot de nieuwste ooglasertechniek behoort.

De werking van de verschillende methoden

De ReLEx SMILE en LASIK methoden zijn de twee methoden die enorm populair zijn. Deze twee behandelingen worden vooral gekenmerkt door een korte en pijnloze ingreep en kun je verder meteen werken en autorijden na de behandeling. Bij de SMILE methode wordt er middels een laser een klein lens schijfje in het hoornvlies gemaakt.  Vervolgens verwijderd de oogarts op een handmatige manier het lensje door een kleine incisie. Hierna kun je zonder een bril alles scherp opvangen. Bij de LASIK methode wordt er aan de oppervlakte een dun laagje opengesneden waardoor er een flapje ontstaat. De sterkte wordt vervolgens met een andere laser gecorrigeerd.

Vergoeding voor het laseren van je oog

Voor het laseren van je oog kun je door bepaalde zorgverzekeraars vergoed worden. Er zijn wel bepaalde voorwaarden die hieraan gekoppeld zijn. Een van de voorwaarden is dat de arts waar je een ooglaserbehandeling ondergaat over een BIG-registratie moet beschikken. Daarnaast is het verder ook verplicht dat de arts lid moet zijn van het Nederlands Oogheelkundig Genootschap. Een andere punt van orde is dat de praktijk van de arts ook moet beschikken over het Zelfstandige Klinieken Nederland keurmerk. Als al deze punten bij je arts in orde zijn, dan kun je het verzoek doen om je ooglaserbehandeling te laten vergoeden.