Frisse start van het nieuwe jaar met een aangepast interieur 


De start van een nieuw jaar is voor veel mensen hét moment om het interieur in huis aan te passen, kleine klusjes in huis op te pakken en bijvoorbeeld na te denken over complete renovaties van ruimtes. Hierbij kiest men er steeds vaker voor om bijvoorbeeld het nieuwe zwevende tv meubel in de woonkamer zelf op te hangen. Ook het plaatsen van extra stopcontacten, bijvoorbeeld op de televisie op zo’n hangend tv meubel, is een klus die men steeds vaker zelf uitvoert. Er zijn verschillende redenen voor te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat het ophangen van een tv meubel steeds makkelijker is geworden. Tegenwoordig wordt er standaard een eenvoudig te monteren ophangsysteem met de kast meegeleverd. Het maakt de hulp van een vakman overbodig.  

Vaak gekozen voor houten meubels 

Bij het vernieuwen van het interieur in ruimtes binnen de woning kiest men vaak voor houten meubels. Een houten tv meubel hangend aan de wand, gecombineerd met een warme tint op de muur staat vaak bijzonder fraai. Voornaamste redenen om voor houten meubels te kiezen is de bewerkelijkheid hiervan en de mogelijkheid om houten meubels eenvoudig te herstellen bij kleine beschadigingen. Opvallend is dat consumenten steeds vaker voor maatwerk kiezen. In het geval een tv meubel moet deze qua afmetingen naadloos aanpassen bij de beschikbare ruimte aan de wand en de afmetingen van het bestaande meubelstuk. Is het tv meubel kleiner, dan is de kans groot dat er een kleurverschil zichtbaar is op de wand. 

Zelf aan de slag met houten meubels 

Waar het bij een tv meubel lastig is om deze zelf te fabriceren, ligt dat bij een houten tuinbank of bijvoorbeeld een bijzettafel van hout anders. Het combineren van een aantal pallets kan al voldoende zijn om tot de basis te komen voor een bank in de tuin. Een bijzettafel maakt men vaak van bijvoorbeeld steigerhout. De combinatie van steigerhouten bijzettafels met een fraai, houten tv meubel doet het vaak goed. Het past zowel bij een houten vloer, als bij bijvoorbeeld een gietvloer. Dat laatste type vloer kan van zichzelf een vrij koude uitstraling hebben. Door het te combineren met houten meubels voeg je warmte toe aan de ruimte.  

Meubels en klusspullen vaker online besteld 

De benodigdheden voor het vernieuwen van het interieur en het zelf uitvoeren van klussen worden vaak online besteld. Verschillende aanbieders van op maat gemaakte meubels bieden een handige configurator, waarin je de gewenste maten op kunt geven. Vaak heb je de meubels al binnen een paar weken in huis. Het kan verstandig zijn om eerst een kleurmonster te bestellen, zodat je zeker weet dat de gekozen kleur past bij de rest van het interieur.