Met deze items haal je de natuur naar binnen


Wil je jouw interieur een opfrisser geven of ben je toe aan wat nieuws? En wil je daarbij een natuurlijke uitstraling creëren? Kies dan voor de volgende items, daarmee haal je een stukje natuur naar binnen.

Planten

Het is bijna een open deur: wil je meer natuur in huis, dan moet je meer planten in huis halen. Er is niet voor niets een trend in interieurland die ‘urban jungle’ heet; hiermee haal je letterlijk groen in huis. Heb je geen groene vingers en zie je er tegenop om voor een half bos te moeten zorgen? Kies dan voor enkele grote blikvangers, dat kunnen ook prima planten zijn die weinig verzorging nodig hebben. Er zijn gelukkig ook genoeg planten die niet zo veeleisend zijn!

Hout

Hout is een materiaal waarmee je direct de natuur in huis haalt. Niet zo gek, het komt natuurlijk rechtstreeks uit de natuur. Je kunt kiezen voor een houten vloer, of houten meubelen. Of kies bijvoorbeeld voor houten jaloezieën. Deze kun je in houtkleur krijgen, maar ook geschilderd. Wanneer je dan nog de nerf ziet, oogt het nog steeds natuurlijk zonder dat het te houterig wordt. Want je wil natuurlijk niet dat je huis gaat lijken op een Oostenrijkse berghut (leuk voor op vakantie, minder leuk voor thuis). Dus als je kiest voor hout in huis: ga niet ineens helemaal alles van hout maken. En zorg voor wat afwisseling in houtsoorten.

Leer en dierenvellen

Nog twee dingen die rechtstreeks uit de natuur komen en dus de natuur in je huis kunnen brengen: leren voorwerpen en dierenvellen. Denk aan een leren bank of leren stoelen, een koeienhuid als vloerkleed of een konijnenvelletje op tafel. Kies je voor geschuurd leer in een warme kleur, dan brengt het ook meteen sfeer in huis. En vind je dit nu zielig voor de dieren? Dan zijn er tegenwoordig heel veel goede vegan opties voor zowel leer als dierenvellen, zodat je toch dezelfde sfeer kunt creëren, zonder dat daar een dier aan te pas is hoeven komen.

Linnen, wol en katoen

Linnen, wol en katoen zijn natuurlijke stoffen. Linnen en katoen worden allebei gemaakt van planten, wol komt van het schaap. Wanneer we kleding kopen houden we hier vaak wel rekening, maar in ons interieur zien we het vaak nog niet terugkomen. Wil je dus een natuurlijke look in je huis, kies dan eens bewust voor deze materialen. Zij lenen zich perfect voor bijvoorbeeld kussens en andere accessoires. Maar ook met linnen raamdecoratie creëer je een natuurlijke look, die het licht ook nog eens heel mooi filtert.

Natuurlijke accessoires

Kies ook eens accessoires van natuurlijke materialen, zoals riet of grassen. Denk aan manden, decoratie voor aan de muur of een kleed van bijvoorbeeld hennep. Helemaal hip is het om nu pluimen in een pot of vaas te zetten en daarmee haal je wel direct een stukje natuur naar binnen. Een klein gebaar met een groots effect dus! Ben je de pluimen zat? Dan zijn er nog tal van andere mooie droogbloemen te vinden om toch die natuurlijke touch te creëren.