Leuke recepten om samen met je kinderen te maken 


Zoek je naar een leuke, actieve activiteit voor het komende weekend of de vakantie? Een van de opties die je hebt is bakken met je kinderen. Bak samen smaakvolle cupcakes, die je kinderen vervolgens zelf mogen versieren met diverse toppings. De toppings en cupcakemix bestel je een dag eerder eenvoudig online. Het aanbod aan mixen en versieringen is hier vaak veel grote dan in de supermarkt. Of kies voor het bereiden van heerlijke chocoladetruffels. De ideale snack bij een kop koffie of thee in de middag of op de zondagochtend! Er zijn op het internet nog veel meer kidsproof recepten te vinden, die je veelal in vijftien tot dertig minuten bereidt. In dit artikel zetten we een aantal opties voor je op een rijtje. 

Tip: bak de cupcakes of andere smaakvolle baksels de avond of ochtend voordat je op bezoek gaat bij opa en oma. Zij zullen niets lekkerder vinden, dan de creaties van je kinderen! 

Aan de slag met een biscuittaart 

Wil je het grootser aanpakken en bijvoorbeeld samen met je kinderen een taart bakken voor de gasten die vanavond blijven eten? Kijk in dat geval eens naar het recept voor een simpele biscuittaart. Je maakt deze taart zo; je hebt er geen speciale ingrediënten voor nodig. Vaak worden deze taarten gemaakt van ei, suiker, vanillesuiker, bloem en wat maïzena. Ingrediënten die veel mensen standaard in huis hebben en anders te koop zijn bij iedere supermarkt. 

Bij het versieren van zowel de cupcakes als deze taart kun je voor versieringen van fondant kiezen. Het is smaakvol en heeft een fraaie kleur! Schaf online een aantal uitsteekvormpjes of bijvoorbeeld siliconen molds aan. Zo maak je heel gemakkelijk leuke decoraties. Denk aan een ster, een veer of bijvoorbeeld een sneeuwpop in de wintermaanden. 

Samen zandkoekjes bakken en decoreren 

Naast de cupcakes en de fondant taart is ook het bakken van zandkoekjes leuk. Meer dan wat bloem, witte basterdsuiker, roomboter en een ei heb je er niet voor nodig. Combineer het bakken van de zandkoekjes met het maken van verschillende kleuren glazuur. Je kinderen kunnen de glazuur over de koekjes smeren en vervolgens verder decoreren met bijvoorbeeld spikkels en hagelslag. Het geeft een feestelijk effect aan de koekjes! 

Je kunt de zandkoekjes een speciale vorm geven, door ook hier de uitsteekvormpjes bij te gebruiken. Online wordt een grote diversiteit aan uitsteekvormpjes verkocht. Leuk in de wintermaanden is bijvoorbeeld die van een speculaaspop.