Laat je hart spreken in 2024; zó haal je geld op voor een goed doel!


In het leven draait veel om geld, status en materialisme. Dit is echter allemaal van ondergeschikt belang als het aankomt op je gezondheid. Of op de gezondheid van één van je dierbaren. Je wilt zo lang mogelijk genieten van de dierbare mensen om je heen, maar dit is niet altijd mogelijk.

Besef je je echter steeds beter dat je in het leven geen garanties hebt? Besef je ook dat geluk in het leven geen zekerheid is? Dan is dit het moment om je hart te laten spreken. Je hart te laten spreken doe je onder meer door geld op te halen voor een goed doel. Dit goede doel kan vervolgens bijvoorbeeld onderzoek doen naar bestrijding van een aandoening. Of het leven van zieke mensen aangenamer maken.

Er zijn gelukkig meerdere manieren om geld op te halen voor een goed doel.

Oude telefoons verzamelen en inleveren

Een oude telefoon inleveren kan geld opleveren voor een goed doel. Dit is bijvoorbeeld het geval bij CliniClowns. Jaarlijks worden er ongeveer 10.000 oude telefoons ingeleverd bij dit goede doel. Dit goede doel krijgt vervolgens – voor elke ontvangen telefoon – een vergoeding van een duurzame partner. Dit levert dus direct geld op voor dit goede doel.

Heb je thuis nog een oude telefoon liggen? Lever deze telefoon dan op deze manier in. Of ga bij je in de buurt allerlei oude telefoons verzamelen. De kans is aanwezig dat veel mensen nog wel één of meerdere oude telefoons thuis hebben liggen.

Een sportieve doelstelling aangaan

Het is ook interessant om een sportieve doelstelling aan te gaan. Stel bijvoorbeeld als doel dat je over een half jaar een marathon wilt lopen. Hiermee biedt geld ophalen goed doel zowel uitdaging als voldoening. Voltooi je de marathon? Dan geniet je uiteraard van een voldaan gevoel. Hebben ook nog eens veel mensen je gesponsord voor deze sportieve uitdaging? Dan heb je ook nog een flinke som geld opgehaald voor een goed doel.

Organiseer een virtueel evenement

Talloze digitale platformen bieden veel mogelijkheden om een virtueel evenement te organiseren. Met zo’n evenement kun je veel geld ophalen voor een goed doel. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een virtuele wandeling, een online concert of een virtueel samenzijn. Je kunt hier echt alle kanten mee op, dus laat je creativiteit de vrije loop gaan.

Een ander leuk idee is een online speurtocht. Voor deelname aan deze online speurtocht kun je een klein bedrag, bijvoorbeeld een paar euro, vragen. Doen uiteindelijk honderden mensen mee aan deze online speurtocht? Dan verdien je hier dus vrij eenvoudig honderden euro’s mee voor een goed doel.

De mogelijkheden zijn al met al erg divers. Bepaal eerst voor welk goed doel je geld op wilt halen. Bepaal vervolgens hoe je dit wilt doen en werk je idee uit. Toets je idee op haalbaarheid en kom vervolgens in actie. Ook als je twijfelt, is het verstandig om gewoon te proberen om geld op te halen voor een goed doel. Nooit geschoten is altijd mis.